nieuws
Pop

Gorillaz spookhuis naar Amsterdam

Ruim een week geleden kondigde Gorillaz nieuwe album Humanz aan. Maar liefst vier nieuwe nummers werden direct met ons gedeeld. Iedere track met een eigen video, die ook weer een eigen naam had. Zo kreeg de video voor Saturn Barz de titel ‘Spirit House’ mee. Dat spookhuis komt nu in drie steden tot leven, waaronder in Amsterdam. ‘Dompel jezelf onder in high-tech-geluid, leef je uit met wonderlijke visuals, en laat de experience je meenemen op de ultieme reis’, vertelt songwriter en bassist Murdoc Niccals ons.

In de clip zien we Murdoc, 2D, Russel en Noodle crashen in een huis waar geesten rondzwerven. Samen met Sonos – dat merk van die speakers – heeft Gorillaz laten weten dat er drie pop-up Spirit Houses komen, waar je je als bezoeker in de wereld van Gorillaz kunt wanen. Eentje is in Brooklyn, eentje in Berlijn en, jawel, eentje in Amsterdam. Alleen op 6 mei tussen 11:00 en 20:00 kun je op de Tolstraat bij de Gabriel Rolt Galerie terecht voor dit cartoonsprookje. Voor de versies in New York en Berlijn moet je je aanmelden, in Amsterdam is het ‘first come, first serve’. Hier vind je meer informatie over de happening.

Humanz verschijnt op 28 april en is het eerste album van de cartoonband in zes jaar tijd. Op het nieuwe album zijn onder meer Grace Jones, De La Soul, Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Pusha T, Mavis Staples, Kali Uchis, Kelela, Vince Staples, DRAM, Popcaan, Jamie Principle, Kilo Kish, Anthony Hamilton, Peven Everett, Benjamin Clementine en Zebra Katz te horen. De allergrootste verrassing? Niemand minder dan Noel Gallagher (u weet wel, van Oasis, die band die altijd ruzie had met Blur) is te horen op We Got The Power. Op datzelfde nummer is ook Jenny Beth te horen. Saturnz Bars kent een bijdrage van Popcaan en Andromeda van DRAM.

Neem nu een abonnement op OOR en krijg gratis tickets voor Pinkpop, Dauwpop, Welcome To The Village of Blink-182.

Foto: Jamie Hewlett

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...