nieuws

Grammy's voor o.a. Lady Gaga, Cardi B, Kacey Musgraves en Childish Gambino

Afgelopen nacht werden in het Staples Center in Los Angeles de Grammy Awards uitgereikt, een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Kacey Musgraves (foto) kreeg maar liefst vier Grammy’s, onder meer voor Beste Album. Lady Gaga viel drie keer in de prijzen, waaronder twee keer voor het nummer Shallow uit de film A Star Is Born. Childish Gambino kreeg voor het nummer This Is America de Grammy voor Beste Song.

De rapper won met het nummer nog drie Grammy’s, waaronder die voor Beste Videoclip. Hij haalde z’n prijzen niet zelf op. Vanwege het gebrek aan waardering voor hiphop bleef hij weg van de uitreiking. Ook Drake en Kendrick Lamar hadden aangegeven niet op te willen treden tijdens het feest, om dezelfde reden.

Cardi B kreeg als eerste vrouwelijk soloartiest de prijs voor Beste Rap Album. Drake won voor beste Rap Nummer met God’s Plan. Ariana Grande won een beeldje voor album Sweetener. De zangeres was niet bij de uitreiking, volgens berichten omdat ze ruzie had gekregen met de organisatie over een optredens tijdens de ceremonie.

In totaal werden er in 84 categorieën prijzen uitgereikt. Zo werd Pharrell Williams gekozen tot Producer van het Jaar en kreeg Dua Lipa een prijs als Beste Nieuwkomer.

Foto: Dimitri Hakke

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...

Grammy's voor o.a. Lady Gaga, Cardi B, Kacey Musgraves en Childish Gambino (nieuws) | OOR