nieuws

Grammy's voor o.a. Lady Gaga, Cardi B, Kacey Musgraves en Childish Gambino

Afgelopen nacht werden in het Staples Center in Los Angeles de Grammy Awards uitgereikt, een van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Kacey Musgraves (foto) kreeg maar liefst vier Grammy’s, onder meer voor Beste Album. Lady Gaga viel drie keer in de prijzen, waaronder twee keer voor het nummer Shallow uit de film A Star Is Born. Childish Gambino kreeg voor het nummer This Is America de Grammy voor Beste Song.

De rapper won met het nummer nog drie Grammy’s, waaronder die voor Beste Videoclip. Hij haalde z’n prijzen niet zelf op. Vanwege het gebrek aan waardering voor hiphop bleef hij weg van de uitreiking. Ook Drake en Kendrick Lamar hadden aangegeven niet op te willen treden tijdens het feest, om dezelfde reden.

Cardi B kreeg als eerste vrouwelijk soloartiest de prijs voor Beste Rap Album. Drake won voor beste Rap Nummer met God’s Plan. Ariana Grande won een beeldje voor album Sweetener. De zangeres was niet bij de uitreiking, volgens berichten omdat ze ruzie had gekregen met de organisatie over een optredens tijdens de ceremonie.

In totaal werden er in 84 categorieën prijzen uitgereikt. Zo werd Pharrell Williams gekozen tot Producer van het Jaar en kreeg Dua Lipa een prijs als Beste Nieuwkomer.

Foto: Dimitri Hakke

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal
muziek in coronatijd

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming
nieuws

Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming

Billie Eilish heeft de korte film gedeeld waarmee ze haar uitgestelde Where Do We Go Tour zou openen. De popster kleedt ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

Grammy's voor o.a. Lady Gaga, Cardi B, Kacey Musgraves en Childish Gambino (nieuws) | OOR