nieuws

Grammy's voor Billie Eilish, Lil Nas X en Lizzo

Vannacht werden in het Staples Center in Los Angeles de Grammy Awards uitgereikt. Billie Eilish (foto) was de grote winnaar en kreeg maar liefst vijf Grammy’s mee naar huis. Aanstormende popsensatie Lizzo ontving drie Grammy’s en Lil Nas X kreeg er twee. Het Amsterdamse Altin Gün was genomineerd in de categorie Beste Wereldmuziek Album, maar Angelique Kidjo mocht uiteindelijk met de eer strijken.

De 18-jarige Billie Eilish scoorde flink met haar hit Bad Guys en het album When We Fall Asleep, Where Do We Go? Ze won Beste Album, Beste Song, Beste Plaat, Beste Nieuwe Artiest en Beste Zang Pop Album. Voor de eerstgenoemde prijs is ze zelfs de jongste artiest in de geschiedenis van de Grammy’s die hem in ontvangst mag nemen. Een groot deel van de winst is te danken aan haar broer en producer Finneas O’Connell, die zelf Producer Van Het Jaar en Beste Engineer won.

Lil Nas X won twee keer met zijn country/hiphop cross-over Old Town Road. Lizzo won drie keer in de minder prestigieuze categorieën. Aan het begin van de avond zette ze haar performance met Alicia Keys in het teken van Kobe Bryant, die afgelopen zondag tragisch om het leven kwam tijdens een helikopterongeluk.

FOTO: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Grammy's voor Billie Eilish, Lil Nas X en Lizzo (nieuws) | OOR