nieuws

Gratis vinyl Spinvis op Record Store Day

Volgende week is het weer een feestdag voor platenzaken, muzikanten en muziekliefhebbers. Op 21 april vindt namelijk Record Store Day plaats. Voor die gelegenheid schreef Spinvis een ode aan het vinyl. B-Kantje verschijnt op de b-kant van een 7” single en is gratis en exclusief verkrijgbaar bij een aankoop in een onafhankelijke platenzaak op Record Store Day.

Verschillende Nederlandse en Belgische artiesten brengen op Recorde Store Day overigens exclusieve vinyls uit. Triggerfinger’s versie van I Follow Rivers van Lykke Li behaalde inmiddels platina. De single staat samen met een cover van Rod Stewart’s Do You Think I’m Sexy’ op een gelimiteerde 10-inch uitgave. Van LPG verschijnt er dan weer een splitsingle met het Belgische Black Cassette. Het betreft de onuitgebrachte songs Television, een cynische en pessimistische visie op de invloed van televisie in het dagelijks leven.

Naast nieuwe releases spelen heel wat artiesten live sessies in de onafhankelijke platenzaken. Moss, Lola Kite, Alama Race Track en GEM zijn slechts enkele van de artiesten die in verschillende steden zullen optreden. Bekijk voor een overzicht van de akoestische shows en nieuwe releases de website van Record Store Day.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Gratis vinyl Spinvis op Record Store Day (nieuws) | OOR