nieuws

Gratis vinyl Spinvis op Record Store Day

Volgende week is het weer een feestdag voor platenzaken, muzikanten en muziekliefhebbers. Op 21 april vindt namelijk Record Store Day plaats. Voor die gelegenheid schreef Spinvis een ode aan het vinyl. B-Kantje verschijnt op de b-kant van een 7” single en is gratis en exclusief verkrijgbaar bij een aankoop in een onafhankelijke platenzaak op Record Store Day.

Verschillende Nederlandse en Belgische artiesten brengen op Recorde Store Day overigens exclusieve vinyls uit. Triggerfinger’s versie van I Follow Rivers van Lykke Li behaalde inmiddels platina. De single staat samen met een cover van Rod Stewart’s Do You Think I’m Sexy’ op een gelimiteerde 10-inch uitgave. Van LPG verschijnt er dan weer een splitsingle met het Belgische Black Cassette. Het betreft de onuitgebrachte songs Television, een cynische en pessimistische visie op de invloed van televisie in het dagelijks leven.

Naast nieuwe releases spelen heel wat artiesten live sessies in de onafhankelijke platenzaken. Moss, Lola Kite, Alama Race Track en GEM zijn slechts enkele van de artiesten die in verschillende steden zullen optreden. Bekijk voor een overzicht van de akoestische shows en nieuwe releases de website van Record Store Day.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Gratis vinyl Spinvis op Record Store Day (nieuws) | OOR