Green Day kondigt nieuw album aan en speelt in Groningen (met Weezer)

Green Day brengt in 2020 een nieuw album uit en gaat op tournee met Weezer en Fall Out Boy. Het album, Father of All…, komt op 7 februari uit. De titeltrack is nu uitgebracht als eerste single.

Father of All… is het vervolg op Revolution Radio (2016) en lijkt te breken met het scherpe punkgeluid van zijn voorganger. De titeltrack is atypisch Green Day; dansbaar, met uitbundige handclaps in het refrein en Billie Joe Armstrong op kopstem. ‘Nothing says fuck you like a unicorn’, schrijft de zanger onder de video op YouTube. Green Day in partymodus dus.

Naast nieuwe muziek kondigt Green Day ook de The Hella Mega Tour aan, samen met de eerdergenoemde bands. 14 juni spelen ze in het Stadspark in Groningen. Dat wordt de eerste Green Day-show in Groningen sinds 1992, toen de band voor een handjevol mensen in de bovenzaal van jongerencultuurcentrum Simplon speelde. 17 juni spelen de bands in Sportpaleis, Antwerpen.

Weezer, dat dit jaar al zijn Black Album uitbracht, kondigt eveneens nieuwe muziek aan: het album Van Weezer. Deze moet 15 mei verschijnen. De eerste single The End Of The Game is nu uit.

Foto: Paul Barendregt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

Green Day kondigt nieuw album aan en speelt in Groningen (met Weezer) () | OOR