festivaltip

Hear Hear!: een uit­stekend extraatje bij Pukkelpop

Het kleine broertje (of zusje) van Pukkelpop, een week voordien op het vertrouwde terrein in de buurt van Hasselt. Er worden voor dit festivalseizoen zoveel grote namen aangeboden, dat de organisatoren ze niet op één affiche kwijt kunnen. En zie, of liever gezegd, hoor: Hear Hear! is geboren. Een uitstekend extraatje en misschien ook wel een blijvertje, want de line-up liegt er niet om.

Wie? Editors, Pixies, Liam Gallagher, Wolf Alice, Whispering Sons, Anna Calvi, Blood Rood Shoes, Balthazar, Future Islands, Strand Of Oaks, Parquet Courts, Girls Against Boys, Kings Of Convenience, The Avalanches (DJ-set), Thurston Moore Group, Squid, Battles, Billy Nomates, SONS.

Waar? Het Pukkelpopterrein in Kiewit, bij Hasselt. 

Waarom? Omdat je met Editors, Pixies en Liam Gallagher simpelweg de lijstaanvoerders van drie decennia muziek in één pakket krijgt. En er zitten er ook al een aantal van de toekomst tussen. Neem Squid, een van die heerlijke reeks nieuwe bands die de postpunk van weleer op een frisse manier nieuw leven inblazen. Hoekig, speels, intens. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die cryptische teksten van Ollie Judge. Hoe sterk dat alles live kan uitpakken bewees hun laatste show in Paradiso, waar de groep het hele publiek meer de moshpit in sleepte.

En als je er dan toch bent: Check meteen even of de Amerikaanse band Battles nog altijd even experimenteel als aanstekelijk klinkt als vijftien jaar geleden. Na de release van het album Mirrored gaf de band een optreden op het ‘ouderwetse’ Pukkelpop dat van begin tot het eind verraste en zowel spannend als toegankelijk bleef. De ingewikkelde ritmepatronen, overgangen, klanken en details waren allemaal ongehoord sterk en de gitaarpatronen riepen soms zelfs Fred Frith of King Crimson in herinnering. Één instrumentaal ritmisch orgasme. Maar hoe zit dat in 2022?

Kost dat? Een dagkaart kost €95.

www.hearhear.be

Foto Britt

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Hear Hear!: een uit­stekend extraatje bij Pukkelpop (festivaltip) | OOR