nieuws
Pop

Heeft Apple bij OK Go afgekeken?

De leden van OK Go keken dinsdagavond vol verbazing naar de presentatie van Apple. Niet vanwege de iPhone 6 of de Apple Watch, maar omdat de techgigant een filmpje gebruikte dat nogal op een clip van de indieband leek.

Apple opende het evenement met Perspective, een video vol optische illusies en (zoals de titel al zegt) trucs met perspectief. Volgens OK Go is het bedrijf duidelijk geïnspireerd door de clip van hun nummer The Writing’s On The Wall, die in juni verscheen.

En de muzikanten zouden weleens een punt kunnen hebben. In april had de band namelijk een bespreking met Apple, om te kijken of ze konden samenwerken bij het project. Het bedrijf weigerde, maar huurde vervolgens wel 1stAveMachine in, het productiebedrijf achter de clip van Writing’s On The Wall.

Het is niet voor het eerst dat Apple beschuldigd wordt van plagiaat. Afgelopen juli beweerde rapduo Run The Jewels dat het bedrijf hun logo gebruikte in een reclame. En in 2005 vond The Postal Service een andere commercial wel erg veel lijken op hun clip van Such Great Heights.

Andy Gershon, manager van OK Go, heeft aangegeven dat de band kijkt naar eventuele juridische stappen, maar dat hij niet verwacht veel te kunnen beginnen tegen Apple.

Heeft OK Go een punt? Oordeel zelf:

Foto: Zen Sekizawa

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Heeft Apple bij OK Go afgekeken? (nieuws) | OOR