nieuws
Pop

Heeft Apple bij OK Go afgekeken?

De leden van OK Go keken dinsdagavond vol verbazing naar de presentatie van Apple. Niet vanwege de iPhone 6 of de Apple Watch, maar omdat de techgigant een filmpje gebruikte dat nogal op een clip van de indieband leek.

Apple opende het evenement met Perspective, een video vol optische illusies en (zoals de titel al zegt) trucs met perspectief. Volgens OK Go is het bedrijf duidelijk geïnspireerd door de clip van hun nummer The Writing’s On The Wall, die in juni verscheen.

En de muzikanten zouden weleens een punt kunnen hebben. In april had de band namelijk een bespreking met Apple, om te kijken of ze konden samenwerken bij het project. Het bedrijf weigerde, maar huurde vervolgens wel 1stAveMachine in, het productiebedrijf achter de clip van Writing’s On The Wall.

Het is niet voor het eerst dat Apple beschuldigd wordt van plagiaat. Afgelopen juli beweerde rapduo Run The Jewels dat het bedrijf hun logo gebruikte in een reclame. En in 2005 vond The Postal Service een andere commercial wel erg veel lijken op hun clip van Such Great Heights.

Andy Gershon, manager van OK Go, heeft aangegeven dat de band kijkt naar eventuele juridische stappen, maar dat hij niet verwacht veel te kunnen beginnen tegen Apple.

Heeft OK Go een punt? Oordeel zelf:

Foto: Zen Sekizawa

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Heeft Apple bij OK Go afgekeken? (nieuws) | OOR