nieuws

Heideroosjes geven extra afscheidsshow

Nadat de aangekondigde laatste Nederlandse show van de Heideroosjes op 22 september volgend jaar binnen de kortste keren was uitverkocht, heeft de band besloten nog een extra optreden aan hun schema toe te voegen. Het extra afscheidsconcert staat gepland voor vrijdag 21 september 2012 in de Melkweg in Amsterdam.

De band, die als sinds de oprichting in dezelfde formatie speelt, was overdonderd door de aanhoudende vraag naar kaartjes. ‘Op zo’n toeloop hadden we niet gerekend, maar deze respons maakt het afscheid nog waardiger,’ laat zanger/gitarist Marco Roelofs weten. Het laatste album van de band, Cease-Fire, wist OOR’s Tim Veerwater positief te verrassen. Voor de optredens in de clubtour zijn nog kaarten beschikbaar. In het Burgerweeshuis in Deventer, P3 in Purmerend en het Monsters Of Mariaheide festival in het Brabantse Erp is nog plek voor fans die op zoek zijn naar een kaartje.

Volgend jaar spelen de Heideroosjes nog op een select aantal festivals, waarna het doek eind september definitief valt. Bij het aankondigen van het afscheid liet de band weten dat ze ‘eruit willen met een ereronde in de eredivisie, niet bij de zaterdagamateurs.’ Aangezien veel optredens snel uitverkocht waren, lijken de bandleden precies te krijgen waar ze op hoopten.

De kaartverkoop voor de extra show in de Melkweg begint aanstaande vrijdag om 10:00 uur. In de nieuwe OOR staat een uitgebreid interview met Marco Roelofs over 22 jaar Heideroosjes.

Foto: John Klijnen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Heideroosjes geven extra afscheidsshow (nieuws) | OOR