nieuws

Heideroosjes geven extra afscheidsshow

Nadat de aangekondigde laatste Nederlandse show van de Heideroosjes op 22 september volgend jaar binnen de kortste keren was uitverkocht, heeft de band besloten nog een extra optreden aan hun schema toe te voegen. Het extra afscheidsconcert staat gepland voor vrijdag 21 september 2012 in de Melkweg in Amsterdam.

De band, die als sinds de oprichting in dezelfde formatie speelt, was overdonderd door de aanhoudende vraag naar kaartjes. ‘Op zo’n toeloop hadden we niet gerekend, maar deze respons maakt het afscheid nog waardiger,’ laat zanger/gitarist Marco Roelofs weten. Het laatste album van de band, Cease-Fire, wist OOR’s Tim Veerwater positief te verrassen. Voor de optredens in de clubtour zijn nog kaarten beschikbaar. In het Burgerweeshuis in Deventer, P3 in Purmerend en het Monsters Of Mariaheide festival in het Brabantse Erp is nog plek voor fans die op zoek zijn naar een kaartje.

Volgend jaar spelen de Heideroosjes nog op een select aantal festivals, waarna het doek eind september definitief valt. Bij het aankondigen van het afscheid liet de band weten dat ze ‘eruit willen met een ereronde in de eredivisie, niet bij de zaterdagamateurs.’ Aangezien veel optredens snel uitverkocht waren, lijken de bandleden precies te krijgen waar ze op hoopten.

De kaartverkoop voor de extra show in de Melkweg begint aanstaande vrijdag om 10:00 uur. In de nieuwe OOR staat een uitgebreid interview met Marco Roelofs over 22 jaar Heideroosjes.

Foto: John Klijnen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Heideroosjes geven extra afscheidsshow (nieuws) | OOR