nieuws

Heideroosjes geven extra afscheidsshow

Nadat de aangekondigde laatste Nederlandse show van de Heideroosjes op 22 september volgend jaar binnen de kortste keren was uitverkocht, heeft de band besloten nog een extra optreden aan hun schema toe te voegen. Het extra afscheidsconcert staat gepland voor vrijdag 21 september 2012 in de Melkweg in Amsterdam.

De band, die als sinds de oprichting in dezelfde formatie speelt, was overdonderd door de aanhoudende vraag naar kaartjes. ‘Op zo’n toeloop hadden we niet gerekend, maar deze respons maakt het afscheid nog waardiger,’ laat zanger/gitarist Marco Roelofs weten. Het laatste album van de band, Cease-Fire, wist OOR’s Tim Veerwater positief te verrassen. Voor de optredens in de clubtour zijn nog kaarten beschikbaar. In het Burgerweeshuis in Deventer, P3 in Purmerend en het Monsters Of Mariaheide festival in het Brabantse Erp is nog plek voor fans die op zoek zijn naar een kaartje.

Volgend jaar spelen de Heideroosjes nog op een select aantal festivals, waarna het doek eind september definitief valt. Bij het aankondigen van het afscheid liet de band weten dat ze ‘eruit willen met een ereronde in de eredivisie, niet bij de zaterdagamateurs.’ Aangezien veel optredens snel uitverkocht waren, lijken de bandleden precies te krijgen waar ze op hoopten.

De kaartverkoop voor de extra show in de Melkweg begint aanstaande vrijdag om 10:00 uur. In de nieuwe OOR staat een uitgebreid interview met Marco Roelofs over 22 jaar Heideroosjes.

Foto: John Klijnen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan
nieuwe namen

Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan

Onder andere Warpaint, The Haunted Youth en Tom Odell komen naar Landgraaf. Eerder werden P!NK, Robbie Williams en RHCP al ...
Gigi's Recovery
album
The Murder Capital

Gigi’s Recovery

‘Strange feeling I’m dealing with / I can’t admit it, I lose my… grip.’ Het ultrakorte Existence is de aftrap ...

Heideroosjes geven extra afscheidsshow (nieuws) | OOR