nieuws
Soul/r&b

Herbie Hancock werkt aan nieuwe muzikale projecten

Herbie Hancock is bezig met een aantal nieuwe muzikale projecten. Zo wil hij voor zijn nieuwe album samenwerken met Pharrell Williams en Flying Lotus en overweegt een supergroep te beginnen met Carlos Santana.

Hancock laat in een interview met Billboard weten zichzelf op te sluiten tot zijn nieuwe album af is. De afgelopen jaren zijn er slechts enkele korte momenten geweest waarop de 75-jarige toetsenist tijd had om te werken aan de opvolger van The Imagine Project uit 2010. Daardoor is het nieuwe album nog steeds in de conceptuele fase. Met Flying Lotus en vaste bassist Thundercat heeft de grondlegger van de post-bob jazz recent al een aantal sessies gehouden en momenteel tast hij de mogelijkheden tot samenwerking met Pharrell Williams af. Hancock lijkt zich thuis te voelen bij jonge hippe artiesten.

‘De huidige scene rond een nieuwe vorm van jazz, vaak gelieerd aan hiphop, rap en elektronische muziek, bevat veel experiment terwijl het ook nog steeds op straat gewaardeerd wordt. Misschien kan ik wat bijdragen aan de saus van al die jonge stemmen.‘

Naast het maken van een nieuw album is Hancock ook van plan samen met Carlos Santana de supergroep genaamd Supernova op te richten. De band zou worden aangevuld met saxofonist Wayne Shorter en Santana’s vrouw Cindy Blackman op de drums. Ook dit plan ligt nog op de tekentafel.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Herbie Hancock werkt aan nieuwe muzikale projecten (nieuws) | OOR