nieuws

Hologram Frank Zappa naar RAI Theater

The Bizarre World Of Frank Zappa is de naam van de nieuwe hologram-tournee van Frank Zappa. Op 17 mei staat de show in het RAI Theater in Amsterdam. De basis voor de show is een in 1974 in de repetitieruimte opgenomen concert.

In 1974 toverde Frank Zappa zijn repetitieruimte in Los Angeles om tot podium voor een optreden, uitsluitend voor het oog van de aanwezige cameramannen. Het beeldmateriaal werd 44 jaar lang veilig opgeborgen in Zappa’s kluis en zal de basis vormen voor de, volgens het persbericht, ‘meest ambitieuze hologramtournee ooit’. Naast de hologram van Zappa staan gitaristen Ray White en Mike Kennealy, bassist Scott Thunes, multi-instrumentalist Robert Martin en drummer/Zappa-archivist Joe ‘Vaultmeister’ Travers op het podium. Zij worden bijgestaan door special guests als Steve Vai, Ian Underwood, Napoleon Murphy Brock, Arthur Barrow en Lady Bianca. Bekijk ook deze trailer voor de tournee.

‘We zullen de grenzen verleggen van de vertrouwde holografische liveshows. Voor het eerst wekken we situaties, voorwerpen, locaties en thema’s uit Franks nummers en verbeelding tot leven op het podium. We geven Franks muziek een menselijk gelaat, zodat illustraties van zijn eigen hand, het gevierde artwork van zijn albums en de personages uit zijn songs met elkaar in dialoog treden op de planken’, aldus Ahmet Zappa, zoon van de in 1993 overleden artiest.

De kaartverkoop voor het optreden start op vrijdag 8 februari om 10:00 uur via Ticketmaster. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €61,60.

Foto: Heinrich Klaffs (CC)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes'
muziek in coronatijd

‘Vergeleken met de Britten is Famke maar braafjes’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Hologram Frank Zappa naar RAI Theater (nieuws) | OOR