nieuws

Huis van Wilco-zanger Jeff Tweedy beschoten

Het huis van Wilco-frontman Jeff Tweedy is dinsdag onder vuur genomen. Tweedy woont met zijn familie in Chicago, een stad berucht om de hoge wapencriminaliteit. Er zijn geen gewonden gevallen.

“Ken je het geluid van luide knallen buiten je huis?” schrijft Susan Miller Tweedy, zijn vrouw, op Facebook. “Je vraagt je dan af: is dat vuurwerk of een geweer? Geloof me, als het een vuurwapen is, weet je het meteen.”

Miller Tweedy belde tweemaal het alarmnummer, waarop ze erachter kwam dat het huis was beschoten. “Een kogel is over het balkon gevlogen en heeft een houten deur geraakt. Vanmiddag vond Jeff zeven kogelhulzen.”

Spencer Miller Tweedy, muzikant en zoon van Tweedy, liet weten aan een lokaal radiostation dat de schoten, hoe eng ze ook waren, waarschijnlijk niet bewust gericht waren op het familiehuis. De gevierde alt-rock-zanger heeft besloten zelf niet te reageren.

Lees meer

Op Ode To Joy, het elfde album van Wilco, draaien zanger Jeff Tweedy en zijn band de volumeknop terug. ‘Stil zijn is het enige wat me nu nog rest, vertelt hij. Een vraaggesprek dat – net als de plaat – tot nadenken stemt. Lees hier.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Al meer dan 50.000 mensen tekenden de petitie
muziek in coronatijd

Al meer dan 50.000 mensen tekenden de petitie

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic
nieuws

Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic

Metacritic, de bekende website die het gemiddelde oordeel van albumrecensies berekend, heeft een nieuwe nummer 1 in zijn top 100 ...

Huis van Wilco-zanger Jeff Tweedy beschoten (nieuws) | OOR