nieuws

Huis van Wilco-zanger Jeff Tweedy beschoten

Het huis van Wilco-frontman Jeff Tweedy is dinsdag onder vuur genomen. Tweedy woont met zijn familie in Chicago, een stad berucht om de hoge wapencriminaliteit. Er zijn geen gewonden gevallen.

“Ken je het geluid van luide knallen buiten je huis?” schrijft Susan Miller Tweedy, zijn vrouw, op Facebook. “Je vraagt je dan af: is dat vuurwerk of een geweer? Geloof me, als het een vuurwapen is, weet je het meteen.”

Miller Tweedy belde tweemaal het alarmnummer, waarop ze erachter kwam dat het huis was beschoten. “Een kogel is over het balkon gevlogen en heeft een houten deur geraakt. Vanmiddag vond Jeff zeven kogelhulzen.”

Spencer Miller Tweedy, muzikant en zoon van Tweedy, liet weten aan een lokaal radiostation dat de schoten, hoe eng ze ook waren, waarschijnlijk niet bewust gericht waren op het familiehuis. De gevierde alt-rock-zanger heeft besloten zelf niet te reageren.

Lees meer

Op Ode To Joy, het elfde album van Wilco, draaien zanger Jeff Tweedy en zijn band de volumeknop terug. ‘Stil zijn is het enige wat me nu nog rest, vertelt hij. Een vraaggesprek dat – net als de plaat – tot nadenken stemt. Lees hier.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar
eindlijst

OOR’s Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar

Norman Fucking Rockwell! van Lana Del Rey is door de verzamelde Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van het ...
Kerstmuziek, maar dan leuk: 8 albums voor fijne feestdagen
tips

Kerstmuziek, maar dan leuk: 8 albums voor fijne feestdagen

Kerstboom, knipperlichtjes, een klauterende kerstman tegen de gevel en dan alleen nog... de muziek! Rond deze tijd van het jaar ...
Grauzone met o.a. Shame, The Murder Capital, Stephen Mallinder, Damo Suzuki
Club OOR
Grauzone met o.a. Shame, The Murder Capital, Stephen Mallinder, Damo Suzuki

Grauzone met o.a. Shame, The Murder Capital, Stephen Mallinder, Damo Suzuki

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...

Huis van Wilco-zanger Jeff Tweedy beschoten (nieuws) | OOR