nieuws

Huis Blood Orange brandt uit

Het New Yorkse appartement van de Amerikaanse muzikant Devonté Hynes is volledig afgebrand. De zanger en producer, die voorheen bekend stond als Lightspeed Champion en nu door het leven gaat als Blood Orange, verloor hiermee al zijn bezittingen en zijn hond.

Op zijn tweede solo-plaat, het afgelopen november verschenen Cupid Love, werkte hij samen met onder anderen David Longstreth van Dirty Projectors. In tegenstelling tot solodebuut Coastal Grooves, dat vrijwel geheel onopgemerkt voorbijging, werd de nieuwste plaat door critici goed ontvangen. Voornamelijk de thematiek van onderdrukte homoseksuele liefde heeft het werk van de zanger/producer op de kaart gezet. Hynes speelde medio jaren 2000 in de Britse band Test Icicles en bracht daarna twee soloalbums uit onder de naam Lightspeed Champion. Hiernaast werd hij bekend door producties te verzorgen voor Solange en Sky Ferreira.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Veel nieuwe, onafgeronde muziek is tevens in de vlammenzee verloren gegaan. Er is inmiddels een inzameling voor Hynes opgestart, die al meer dan 18.000 dollar heeft opgebracht.

Foto: David Swanson

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Huis Blood Orange brandt uit (nieuws) | OOR