nieuws

Huis Blood Orange brandt uit

Het New Yorkse appartement van de Amerikaanse muzikant Devonté Hynes is volledig afgebrand. De zanger en producer, die voorheen bekend stond als Lightspeed Champion en nu door het leven gaat als Blood Orange, verloor hiermee al zijn bezittingen en zijn hond.

Op zijn tweede solo-plaat, het afgelopen november verschenen Cupid Love, werkte hij samen met onder anderen David Longstreth van Dirty Projectors. In tegenstelling tot solodebuut Coastal Grooves, dat vrijwel geheel onopgemerkt voorbijging, werd de nieuwste plaat door critici goed ontvangen. Voornamelijk de thematiek van onderdrukte homoseksuele liefde heeft het werk van de zanger/producer op de kaart gezet. Hynes speelde medio jaren 2000 in de Britse band Test Icicles en bracht daarna twee soloalbums uit onder de naam Lightspeed Champion. Hiernaast werd hij bekend door producties te verzorgen voor Solange en Sky Ferreira.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Veel nieuwe, onafgeronde muziek is tevens in de vlammenzee verloren gegaan. Er is inmiddels een inzameling voor Hynes opgestart, die al meer dan 18.000 dollar heeft opgebracht.

Foto: David Swanson

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
Reünie-album The Smashing Pumpkins in november
nieuws
The Smashing Pumpkins

Reünie-album The Smashing Pumpkins in november

Op 16 november verschijnt de reünieplaat van The Smashing Pumpkins. Voor Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...

Huis Blood Orange brandt uit (nieuws) | OOR