nieuws

I Against I maakt comeback met nieuw album

I Against I was de eerste Europese punkband die een platencontract bij het prestigieuze Epitaph label van Bad Religion-oprichter Brett Gurewitz in de wacht sleepte. We hebben het over de jaren negentig en het drietal uit Dordrecht tourt met bands als Descendents en Down By Law door Europa. Na een lange stilte komt er nu een nieuw album: Small Waves. Eerste single Hey is hieronder alvast te beluisteren.

Na drie albums, waarvan debuut Headcleaner uit 1998 misschien wel de bekendste is, houdt de band er tien jaar geleden mee op. ‘Natuurlijk is ons leven nu heel anders dan toen we net begonnen waren’, vertelt bassist Bob Hoorweg. ‘Toen waren we kinderen, nu hebben we zelf kinderen. En banen. En hypotheken. En stationwagens.’ Frontman Ronald van Maren voegt toe: ‘Juist omdat onze levens zo veranderd zijn, hebben we muziek als uitlaatklep meer dan ooit nodig.’ Veel is er dus veranderd, muzikaal maakt I Against I nog altijd de snelle, melodieuze punkrock die we van ze gewend waren.

Vorig jaar werd er al voorzichtig getourd door Nederland, eerder dit jaar speelde het drietal onder meer het debuutalbum integraal op Jera On Air en nu komt er op 5 oktober dus een langverwachte nieuwe plaat. Een dag later speelt de band een releaseshow in Bibelot, in thuisstad Dordrecht.

Foto: Marc de Jong

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal
muziek in coronatijd

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming
nieuws

Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming

Billie Eilish heeft de korte film gedeeld waarmee ze haar uitgestelde Where Do We Go Tour zou openen. De popster kleedt ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

I Against I maakt comeback met nieuw album (nieuws) | OOR