nieuws

I Against I maakt comeback met nieuw album

I Against I was de eerste Europese punkband die een platencontract bij het prestigieuze Epitaph label van Bad Religion-oprichter Brett Gurewitz in de wacht sleepte. We hebben het over de jaren negentig en het drietal uit Dordrecht tourt met bands als Descendents en Down By Law door Europa. Na een lange stilte komt er nu een nieuw album: Small Waves. Eerste single Hey is hieronder alvast te beluisteren.

Na drie albums, waarvan debuut Headcleaner uit 1998 misschien wel de bekendste is, houdt de band er tien jaar geleden mee op. ‘Natuurlijk is ons leven nu heel anders dan toen we net begonnen waren’, vertelt bassist Bob Hoorweg. ‘Toen waren we kinderen, nu hebben we zelf kinderen. En banen. En hypotheken. En stationwagens.’ Frontman Ronald van Maren voegt toe: ‘Juist omdat onze levens zo veranderd zijn, hebben we muziek als uitlaatklep meer dan ooit nodig.’ Veel is er dus veranderd, muzikaal maakt I Against I nog altijd de snelle, melodieuze punkrock die we van ze gewend waren.

Vorig jaar werd er al voorzichtig getourd door Nederland, eerder dit jaar speelde het drietal onder meer het debuutalbum integraal op Jera On Air en nu komt er op 5 oktober dus een langverwachte nieuwe plaat. Een dag later speelt de band een releaseshow in Bibelot, in thuisstad Dordrecht.

Foto: Marc de Jong

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

I Against I maakt comeback met nieuw album (nieuws) | OOR