nieuws

I Am Oak wint 3voor12 Awards

I Am Oak is donderdagavond beloond met een 3voor12 Award. Hun Oasem is volgens de jury het beste album van de afgelopen twaalf maanden. Enkele woorden uit het juryrapport: intiem, oprecht, gevoelig en eigenzinnig.

De Utrechtse band ontving vorig jaar al veel bijval voor hun album On Claws. Het debuut werd ontvangen als Nederlands antwoord op de grote stroom folky indiebandjes uit Amerika. Zanger/muzikanten/componist/producer Thijs Kuijken slaagde er in dit succes door te zetten met Oasem. Zijn commentaar op de overwinning is – zoals het hoort – bescheiden: ‘Ik vind het een grote eer om deze award winnen, ik had het echt niet verwacht. Er waren zoveel grote namen genomineerd, ik schatte mijn kansen minimaal in.’ De gewonnen geldprijs van 1203,12 euro wordt geïnvesteerd in de geplande nieuwe plaat.

Ieder jaar selecteert de jury van de 3voor12 Awards de twaalf beste albums van de afgelopen twaalf maanden. Dit jaar waren onder andere Tim Knol, De Jeugd van Tegenwoordig en Go Back To The Zoo genomineerd. Vorig jaar ging de prijs naar Moss voor hun album Never Be Scared / Don’t Be A Hero.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...
The Tallest Man On Earth
Club OOR
The Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...

I Am Oak wint 3voor12 Awards (nieuws) | OOR