nieuws

I Am Oak wint 3voor12 Awards

I Am Oak is donderdagavond beloond met een 3voor12 Award. Hun Oasem is volgens de jury het beste album van de afgelopen twaalf maanden. Enkele woorden uit het juryrapport: intiem, oprecht, gevoelig en eigenzinnig.

De Utrechtse band ontving vorig jaar al veel bijval voor hun album On Claws. Het debuut werd ontvangen als Nederlands antwoord op de grote stroom folky indiebandjes uit Amerika. Zanger/muzikanten/componist/producer Thijs Kuijken slaagde er in dit succes door te zetten met Oasem. Zijn commentaar op de overwinning is – zoals het hoort – bescheiden: ‘Ik vind het een grote eer om deze award winnen, ik had het echt niet verwacht. Er waren zoveel grote namen genomineerd, ik schatte mijn kansen minimaal in.’ De gewonnen geldprijs van 1203,12 euro wordt geïnvesteerd in de geplande nieuwe plaat.

Ieder jaar selecteert de jury van de 3voor12 Awards de twaalf beste albums van de afgelopen twaalf maanden. Dit jaar waren onder andere Tim Knol, De Jeugd van Tegenwoordig en Go Back To The Zoo genomineerd. Vorig jaar ging de prijs naar Moss voor hun album Never Be Scared / Don’t Be A Hero.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

I Am Oak wint 3voor12 Awards (nieuws) | OOR