nieuws

I Am Oak wint 3voor12 Awards

I Am Oak is donderdagavond beloond met een 3voor12 Award. Hun Oasem is volgens de jury het beste album van de afgelopen twaalf maanden. Enkele woorden uit het juryrapport: intiem, oprecht, gevoelig en eigenzinnig.

De Utrechtse band ontving vorig jaar al veel bijval voor hun album On Claws. Het debuut werd ontvangen als Nederlands antwoord op de grote stroom folky indiebandjes uit Amerika. Zanger/muzikanten/componist/producer Thijs Kuijken slaagde er in dit succes door te zetten met Oasem. Zijn commentaar op de overwinning is – zoals het hoort – bescheiden: ‘Ik vind het een grote eer om deze award winnen, ik had het echt niet verwacht. Er waren zoveel grote namen genomineerd, ik schatte mijn kansen minimaal in.’ De gewonnen geldprijs van 1203,12 euro wordt geïnvesteerd in de geplande nieuwe plaat.

Ieder jaar selecteert de jury van de 3voor12 Awards de twaalf beste albums van de afgelopen twaalf maanden. Dit jaar waren onder andere Tim Knol, De Jeugd van Tegenwoordig en Go Back To The Zoo genomineerd. Vorig jaar ging de prijs naar Moss voor hun album Never Be Scared / Don’t Be A Hero.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...

I Am Oak wint 3voor12 Awards (nieuws) | OOR