festivaltip

Ik Zie U Graag biedt een who's who van de betere Belgische pop

Waar ‘Ollanders niet verderkomen dan ‘Ik vind je leuk’, zeggen onze zuiderburen ‘Ik zie u graag’. Het gelijknamige festival in Breda, de muzikale poort voor Belgische acts naar Nederland, heeft tegenwoordig wel een luxeprobleem: de meeste acts die zich ooit in Mezz kwamen voorstellen, willen eenmaal doorgebroken nog eens langskomen. En zo leest de affiche van 2024 als een who’s who van de betere Belgische popmuziek.

Wanneer? 18 & 19 mei

Wie? Novastar, Whispering Sons, Hooverphonic, DAAN, Admiral Freebee, J. Bernardt, The Bony King Of Nowhere, Stef Kamil Carlens, Portland, Brihang, Borokov Borokov, Ão (foto), Douglas Firs, Pruillip, DIRK., Dijf Sander

Waar? Naast thuisgrond Mezz doen nu ook het Chassé Theater en Nieuwe Veste mee, waardoor er ook meer plek is voor Belgisch talent op gebied van theater en cabaret.

Waarom? Namen als Novastar, Hooverphonic, Admiral Freebee, maar ook Stef Kamil Carlens (ex-dEUS en Moondog Jr.) en J.Bernardt (Balthazars Jinte Deprez) zijn de grote podia van Pinkpop of Werchter gewend. Ik Zie U Graag biedt een unieke kans om deze Belgische toppers weer eens in ’t klein te zien.

En als je er dan toch bent: OOR blijft een lans breken voor Borokov Borokov, maar is toch ook wel bijzonder gecharmeerd van Everybody Knows, de prachtige nieuwe plaat van The Bony King Of Nowhere. ‘Om ademloos van te genieten’, aldus onze recensent. Waarvan akte.

Kost dat? Een dagkaart kost €55, voor €90 ben je het hele weekend binnen.

mezz.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Ik Zie U Graag biedt een who's who van de betere Belgische pop