nieuws

Installatie speelt onafgebroken Africa van Toto

Dat Africa van Toto nog altijd een populair nummer is, dat weten we. Maar kunstenaar Max Siedentopf uit Namibië vindt het wel een heel bijzonde nummer. Hij bouwde een installatie in de Namibwoestijn dat het nummer onafgebroken speelt. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar: Toto Forever.

Voor het project installeerde de kunstenaar zeven witte sokkels in de woestijn die het nummer voor altijd afspelen. De art installation wordt aangedreven door batterijen die worden opgeladen door de zon. Aan de BBC vertel Siedentopf dat hij het nummer ‘het ultieme eerbetoon’ wilde geven door het ‘fysiek in Afrika ten toon te stellen.’ Hij bouwde installatie op een geheime plek in de 55 miljoen jaar oude woestijn. Zes luidsprekers een en MP3-speler spelen de enkele track onafgebroken. ‘De meeste onderdelen van de installatie zijn gekozen om zo duurzaam mogelijk te zijn, maar ik ben er zeker van dat de ruwe omgeving van de woestijn de installatie uiteindelijk zal verslinden’, aldus Siedentopf. ‘Tot die tijd zullen alleen de meest loyale Toto-fans deze ‘schat’ in het zand kunnen vinden’.

Vorig jaar was het nummer nog in het nieuws, omdat Weezer het coverde na lang aandringen van een enthousiaste fan. Toto coverde op zijn beurt een nummer van Weezer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Installatie speelt onafgebroken Africa van Toto (nieuws) | OOR