nieuws

Installatie speelt onafgebroken Africa van Toto

Dat Africa van Toto nog altijd een populair nummer is, dat weten we. Maar kunstenaar Max Siedentopf uit Namibië vindt het wel een heel bijzonde nummer. Hij bouwde een installatie in de Namibwoestijn dat het nummer onafgebroken speelt. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar: Toto Forever.

Voor het project installeerde de kunstenaar zeven witte sokkels in de woestijn die het nummer voor altijd afspelen. De art installation wordt aangedreven door batterijen die worden opgeladen door de zon. Aan de BBC vertel Siedentopf dat hij het nummer ‘het ultieme eerbetoon’ wilde geven door het ‘fysiek in Afrika ten toon te stellen.’ Hij bouwde installatie op een geheime plek in de 55 miljoen jaar oude woestijn. Zes luidsprekers een en MP3-speler spelen de enkele track onafgebroken. ‘De meeste onderdelen van de installatie zijn gekozen om zo duurzaam mogelijk te zijn, maar ik ben er zeker van dat de ruwe omgeving van de woestijn de installatie uiteindelijk zal verslinden’, aldus Siedentopf. ‘Tot die tijd zullen alleen de meest loyale Toto-fans deze ‘schat’ in het zand kunnen vinden’.

Vorig jaar was het nummer nog in het nieuws, omdat Weezer het coverde na lang aandringen van een enthousiaste fan. Toto coverde op zijn beurt een nummer van Weezer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Concertfilm Eefje de Visser is beslist geen half werk
Film

Concertfilm Eefje de Visser is beslist geen half werk

Bitterzoet: de concertfilm is in essentie wat de titel aangeeft dat het is: een concertfilm. In pakweg anderhalf uur spelen ...
'Als je inkomen wegvalt, ga je niet met je gitaar aankloten'
Ontmoetingen

‘Als je inkomen wegvalt, ga je niet met je gitaar aankloten’

De één ging aan de wijn, de ander aan de wandel. Faberyayo bouwde Lego, Tim Knol vertimmerde z’n woning. De ...

Installatie speelt onafgebroken Africa van Toto (nieuws) | OOR