nieuws

Installatie speelt onafgebroken Africa van Toto

Dat Africa van Toto nog altijd een populair nummer is, dat weten we. Maar kunstenaar Max Siedentopf uit Namibië vindt het wel een heel bijzonde nummer. Hij bouwde een installatie in de Namibwoestijn dat het nummer onafgebroken speelt. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar: Toto Forever.

Voor het project installeerde de kunstenaar zeven witte sokkels in de woestijn die het nummer voor altijd afspelen. De art installation wordt aangedreven door batterijen die worden opgeladen door de zon. Aan de BBC vertel Siedentopf dat hij het nummer ‘het ultieme eerbetoon’ wilde geven door het ‘fysiek in Afrika ten toon te stellen.’ Hij bouwde installatie op een geheime plek in de 55 miljoen jaar oude woestijn. Zes luidsprekers een en MP3-speler spelen de enkele track onafgebroken. ‘De meeste onderdelen van de installatie zijn gekozen om zo duurzaam mogelijk te zijn, maar ik ben er zeker van dat de ruwe omgeving van de woestijn de installatie uiteindelijk zal verslinden’, aldus Siedentopf. ‘Tot die tijd zullen alleen de meest loyale Toto-fans deze ‘schat’ in het zand kunnen vinden’.

Vorig jaar was het nummer nog in het nieuws, omdat Weezer het coverde na lang aandringen van een enthousiaste fan. Toto coverde op zijn beurt een nummer van Weezer.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Installatie speelt onafgebroken Africa van Toto (nieuws) | OOR