nieuws

INXS heeft een nieuwe zanger

Vorige maand werd JD Fortune door zijn bandleden uit INXS gezet. Hij was de zanger van de band sinds hij in 2005 de talentenjacht Rockstar: INXS won. Nu presenteren de Australiërs zanger Ciaran Gribbin als hun nieuwe Michael Hutchence.

Tot nu toe werkte Gribbin vooral aan zijn solocarrière onder de naam Joe Echo. Hij was eerder te horen als gastvocalist op Snow Patrol’s succesalbum Eyes Open. Vorig jaar versierde hij een nominatie voor een Grammy Award, wegens zijn aandeel in Madonna’s hit Celebration.

Gribbin is al de vijfde zanger sinds de dood van de originele voorman Michael Hutchence. Hij werd in 1997 dood gevonden. Het is tot op de dag van vandaag onduidelijk of hij zichzelf opgehangen heeft, of dat het een ongelukje was. Eerder zongen Jimmy Barnes, Jon Stevens, Terence Trent D’Arby bij INXS. JD Fortune werd afgelopen maand voor de tweede keer uit de band gezet. In 2009 leefde hij een tijd in zijn auto, omdat de band hem ontslagen had.

Met Gribbin neemt INXS een nieuw album op, in november en december gevolgd door een tournee door Zuid-Amerika en Europa.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

INXS heeft een nieuwe zanger (nieuws) | OOR