nieuws

INXS heeft een nieuwe zanger

Vorige maand werd JD Fortune door zijn bandleden uit INXS gezet. Hij was de zanger van de band sinds hij in 2005 de talentenjacht Rockstar: INXS won. Nu presenteren de Australiërs zanger Ciaran Gribbin als hun nieuwe Michael Hutchence.

Tot nu toe werkte Gribbin vooral aan zijn solocarrière onder de naam Joe Echo. Hij was eerder te horen als gastvocalist op Snow Patrol’s succesalbum Eyes Open. Vorig jaar versierde hij een nominatie voor een Grammy Award, wegens zijn aandeel in Madonna’s hit Celebration.

Gribbin is al de vijfde zanger sinds de dood van de originele voorman Michael Hutchence. Hij werd in 1997 dood gevonden. Het is tot op de dag van vandaag onduidelijk of hij zichzelf opgehangen heeft, of dat het een ongelukje was. Eerder zongen Jimmy Barnes, Jon Stevens, Terence Trent D’Arby bij INXS. JD Fortune werd afgelopen maand voor de tweede keer uit de band gezet. In 2009 leefde hij een tijd in zijn auto, omdat de band hem ontslagen had.

Met Gribbin neemt INXS een nieuw album op, in november en december gevolgd door een tournee door Zuid-Amerika en Europa.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

INXS heeft een nieuwe zanger (nieuws) | OOR