nieuws

Jack White in de studio voor nieuw album

Jack White is zijn nieuwe album aan het opnemen in de studio. Begin dit jaar vertelde White al dat hij aan nieuw materiaal bezig is, nu laat zijn label Third Man Records via Twitter weten dat de opnames aan de gang zijn. Het album wordt de opvolger van Lazaretto uit 2014. Vorig jaar bracht de frontman van The White Stripes nog een compilatie uit genaamd Acoustic Recordings 1998-2016.

Vroeg in 2017 werd al duidelijk dat Jack White bezig is aan nieuw werk. In The New Yorker sprak hij toen over opnames op een reel-to-reel recorder, die hij al in beheer heeft sinds zijn veertiende, en zijn hernieuwde kijk op muziek maken: ‘Op dit album wil ik zoals Michael Jackson werken. Daarmee bedoel ik: in plaats van nummers uit te werken op instrumenten of melodieën neuriën, werk je ze al helemaal uit in je hoofd. In stilte en op een vaste plek’, aldus White. Zijn platenmaatschappij bevestigt nu met twee foto’s op social media dat de opnames in volle gang zijn.

Het goede nieuws komt in een toch al druk jaar voor Jack White. De 41-jarige heeft een groot aandeel in American Epic, een project dat onder andere bestaat uit een driedelige documentaire, waarin onder meer Beck, Nas en Elton John zijn te zien. Begin dit jaar bracht hij een single uit en in november verschijnt zijn allereerste kinderboek We’re Going To Be Friends.

Foto: Mary Ellen Matthews

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Look Now
album
Elvis Costello & The Imposters

Look Now

Dat was even schrikken, het optreden van Elvis Costello deze zomer in de tuin van Paleis Soestdijk. Aan inzet en ...
Car Seat Headrest
Club OOR
Car Seat Headrest

Car Seat Headrest

Club OOR presenteert Car Seat Headrest op 14 november in TivoliVredenburg (Utrecht). Ben je OOR-abonnee en wil je hier gratis ...
Christine And The Queens op weg naar een poprevolutie
concert
Christine And The Queens

Christine And The Queens op weg naar een poprevolutie

Net als Anohni, Arca of Perfume Genius (om wat recente voorbeelden te noemen) ziet de Franse popster Christine gender als ...

Jack White in de studio voor nieuw album (nieuws) | OOR