nieuws

Jack White in de studio voor nieuw album

Jack White is zijn nieuwe album aan het opnemen in de studio. Begin dit jaar vertelde White al dat hij aan nieuw materiaal bezig is, nu laat zijn label Third Man Records via Twitter weten dat de opnames aan de gang zijn. Het album wordt de opvolger van Lazaretto uit 2014. Vorig jaar bracht de frontman van The White Stripes nog een compilatie uit genaamd Acoustic Recordings 1998-2016.

Vroeg in 2017 werd al duidelijk dat Jack White bezig is aan nieuw werk. In The New Yorker sprak hij toen over opnames op een reel-to-reel recorder, die hij al in beheer heeft sinds zijn veertiende, en zijn hernieuwde kijk op muziek maken: ‘Op dit album wil ik zoals Michael Jackson werken. Daarmee bedoel ik: in plaats van nummers uit te werken op instrumenten of melodieën neuriën, werk je ze al helemaal uit in je hoofd. In stilte en op een vaste plek’, aldus White. Zijn platenmaatschappij bevestigt nu met twee foto’s op social media dat de opnames in volle gang zijn.

Het goede nieuws komt in een toch al druk jaar voor Jack White. De 41-jarige heeft een groot aandeel in American Epic, een project dat onder andere bestaat uit een driedelige documentaire, waarin onder meer Beck, Nas en Elton John zijn te zien. Begin dit jaar bracht hij een single uit en in november verschijnt zijn allereerste kinderboek We’re Going To Be Friends.

Foto: Mary Ellen Matthews

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Jack White in de studio voor nieuw album (nieuws) | OOR