nieuws

Jack White in de studio voor nieuw album

Jack White is zijn nieuwe album aan het opnemen in de studio. Begin dit jaar vertelde White al dat hij aan nieuw materiaal bezig is, nu laat zijn label Third Man Records via Twitter weten dat de opnames aan de gang zijn. Het album wordt de opvolger van Lazaretto uit 2014. Vorig jaar bracht de frontman van The White Stripes nog een compilatie uit genaamd Acoustic Recordings 1998-2016.

Vroeg in 2017 werd al duidelijk dat Jack White bezig is aan nieuw werk. In The New Yorker sprak hij toen over opnames op een reel-to-reel recorder, die hij al in beheer heeft sinds zijn veertiende, en zijn hernieuwde kijk op muziek maken: ‘Op dit album wil ik zoals Michael Jackson werken. Daarmee bedoel ik: in plaats van nummers uit te werken op instrumenten of melodieën neuriën, werk je ze al helemaal uit in je hoofd. In stilte en op een vaste plek’, aldus White. Zijn platenmaatschappij bevestigt nu met twee foto’s op social media dat de opnames in volle gang zijn.

Het goede nieuws komt in een toch al druk jaar voor Jack White. De 41-jarige heeft een groot aandeel in American Epic, een project dat onder andere bestaat uit een driedelige documentaire, waarin onder meer Beck, Nas en Elton John zijn te zien. Begin dit jaar bracht hij een single uit en in november verschijnt zijn allereerste kinderboek We’re Going To Be Friends.

Foto: Mary Ellen Matthews

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nu met nog meer keus!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Lokerse Feesten dag 5: The Pretenders, Novastar en Triggerfinger
concert
The Pretenders

Lokerse Feesten dag 5: The Pretenders, Novastar en Triggerfinger

De Lokerse Feesten staan er om bekend regelmatig sterren uit het verleden opnieuw een podium te bieden om ze te ...
Dave Grohl lanceert PLAY, een tweedelige mini-documentaire
nieuws
Foo Fighters

Dave Grohl lanceert PLAY, een tweedelige mini-documentaire

Foo Fighters-frontman Dave Grohl heeft PLAY online gezet. PLAY is een tweedelige mini-documentaire waarin Grohl in 23 minuten een nummer ...

Jack White in de studio voor nieuw album (nieuws) | OOR