nieuws
Pop

Jack White is terug met nieuwe single

Een verrassing van Jack White op de vrijdagochtend: een nieuwe single. Wel eentje waarop de frontman van The White Stripes niet zingt (of we moeten ‘hey’ aan het begin meetellen). Het nummer heet Battle Cry en of het een voorloper is van een nieuw album is niet bekend.

Wel bekend is dat White momenteel in een studio in Nashville, Tennessee zit om te werken aan nieuw materiaal dat uit moet monden in zijn derde soloalbum. Zijn laatste plaat Lazaretto stamt uit 2014. De zanger/gitarist neemt zijn nieuwe materiaal op een reel-to-reel recorder op, die hij op 14-jarige leeftijd kocht van het geld dat hij verdiende met grasmaai-klusjes. Dat hij zich met die apparatuur vrijwillig laat opsluiten is geen toeval vertelde hij vorige maand aan The New Yorker. ‘Soms vraag ik me wel eens af hoe het zou zijn als ik mijn been breek en voor zes weken in het ziekenhuis lig. Je kan niks en hebt niks te doen. Je ligt in een kleine kamer met niets om je heen. Dat heb ik nagebootst voor dit opnameproces’, vertelt White in het interview.

‘Op dit album wil ik zoals Michael Jackson werken. Daarmee bedoel ik: in plaats van nummers uit te werken op instrumenten of melodieën neuriën, werk je ze al helemaal uit in je hoofd. In stilte en op een vaste plek’, voegt hij toe.

Neem nu een abonnement op OOR en krijg gratis tickets voor Pinkpop, Dauwpop, Welcome To The Village of Blink-182.

Foto: Mary Ellen Mattews

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...