nieuws

Jake Bugg heeft een nieuwe single

De nieuwe single van Jake Bugg heet How Soon The Dawn. De track komt van Buggs nieuwe album Hearts That Strain dat op 1 september verschijnt. Op de single speelt niemand minder dan Dan Auerbach (The Black Keys) overigens gitaar.

Auerbach is op nog twee nummers van de nieuwe plaat te horen en ook de huisband van American Sound Studio werkte mee aan het album. De ‘oude mannen’ – zoals Bugg ze beschrijft – werkten al samen met Elvis Presley op Suspicious Minds.

Jake Bugg is pas 23. En toch: drie albums op zak, grote hits gescoord en wereldwijde tournees, inclusief alle grote festivals. Het begon allemaal rond dat titelloze debuutalbum, dat hij op achttienjarige leeftijd uitbracht. De onweerstaanbare indiepop van songs als Lightning Bolt en Taste It leverden hem al snel de status van Grote Belofte op . Opvolger Shangri La (2013) klonk al een stuk volwassener en op het vorig jaar uitgebrachte On My One – door de Engelsman zelf geproduceerd – voegt hij ook nog eens wat country aan zijn geluid toe.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...