nieuws

Jake Bugg heeft een nieuwe single

De nieuwe single van Jake Bugg heet How Soon The Dawn. De track komt van Buggs nieuwe album Hearts That Strain dat op 1 september verschijnt. Op de single speelt niemand minder dan Dan Auerbach (The Black Keys) overigens gitaar.

Auerbach is op nog twee nummers van de nieuwe plaat te horen en ook de huisband van American Sound Studio werkte mee aan het album. De ‘oude mannen’ – zoals Bugg ze beschrijft – werkten al samen met Elvis Presley op Suspicious Minds.

Jake Bugg is pas 23. En toch: drie albums op zak, grote hits gescoord en wereldwijde tournees, inclusief alle grote festivals. Het begon allemaal rond dat titelloze debuutalbum, dat hij op achttienjarige leeftijd uitbracht. De onweerstaanbare indiepop van songs als Lightning Bolt en Taste It leverden hem al snel de status van Grote Belofte op . Opvolger Shangri La (2013) klonk al een stuk volwassener en op het vorig jaar uitgebrachte On My One – door de Engelsman zelf geproduceerd – voegt hij ook nog eens wat country aan zijn geluid toe.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...
Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze
concert
Roger Waters

Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze

Hij is zeker niet de meest spraakmakende artiest ter wereld, toch gaan controverse en Roger Waters prima hand in hand ...

Jake Bugg heeft een nieuwe single (nieuws) | OOR