nieuws

Jake Bugg heeft een nieuwe single

De nieuwe single van Jake Bugg heet How Soon The Dawn. De track komt van Buggs nieuwe album Hearts That Strain dat op 1 september verschijnt. Op de single speelt niemand minder dan Dan Auerbach (The Black Keys) overigens gitaar.

Auerbach is op nog twee nummers van de nieuwe plaat te horen en ook de huisband van American Sound Studio werkte mee aan het album. De ‘oude mannen’ – zoals Bugg ze beschrijft – werkten al samen met Elvis Presley op Suspicious Minds.

Jake Bugg is pas 23. En toch: drie albums op zak, grote hits gescoord en wereldwijde tournees, inclusief alle grote festivals. Het begon allemaal rond dat titelloze debuutalbum, dat hij op achttienjarige leeftijd uitbracht. De onweerstaanbare indiepop van songs als Lightning Bolt en Taste It leverden hem al snel de status van Grote Belofte op . Opvolger Shangri La (2013) klonk al een stuk volwassener en op het vorig jaar uitgebrachte On My One – door de Engelsman zelf geproduceerd – voegt hij ook nog eens wat country aan zijn geluid toe.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
album
Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig ...
nieuws
The Tragically Hip

In Memoriam: Gord Downie (1964-2017)

‘We lost one of the very best of us’, zei een zichtbaar aangeslagen premier Justin Trudeau gisteren naar aanleiding van ...