nieuws

Jake Bugg heeft een nieuwe single

De nieuwe single van Jake Bugg heet How Soon The Dawn. De track komt van Buggs nieuwe album Hearts That Strain dat op 1 september verschijnt. Op de single speelt niemand minder dan Dan Auerbach (The Black Keys) overigens gitaar.

Auerbach is op nog twee nummers van de nieuwe plaat te horen en ook de huisband van American Sound Studio werkte mee aan het album. De ‘oude mannen’ – zoals Bugg ze beschrijft – werkten al samen met Elvis Presley op Suspicious Minds.

Jake Bugg is pas 23. En toch: drie albums op zak, grote hits gescoord en wereldwijde tournees, inclusief alle grote festivals. Het begon allemaal rond dat titelloze debuutalbum, dat hij op achttienjarige leeftijd uitbracht. De onweerstaanbare indiepop van songs als Lightning Bolt en Taste It leverden hem al snel de status van Grote Belofte op . Opvolger Shangri La (2013) klonk al een stuk volwassener en op het vorig jaar uitgebrachte On My One – door de Engelsman zelf geproduceerd – voegt hij ook nog eens wat country aan zijn geluid toe.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Eefje de Visser: 'In dit crisisjaar heb ik geluk gehad'
interview

Eefje de Visser: ‘In dit crisisjaar heb ik geluk gehad’

Eefje de Visser maakt de platen van het jaar. We belden de 34-jarige zangeres in haar woonplaats Gent (België) om ...
Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek
boek

Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek

Je hoeft niet van muziek te houden om de muziekfoto’s van Anton Corbijn op waarde te schatten. Je hoeft ook ...

Jake Bugg heeft een nieuwe single (nieuws) | OOR