nieuws

James Holden curator op Le Guess Who?

James Holden (foto) kondigde onlangs nieuwe album The Animal Spirits aan en is nu door Le Guess Who? gevraagd als curator voor het festival Holden presenteert op zaterdag 11 november een programma op verschillende podia. Hierbij treedt o.a. Marokkaanse Gnawa-muzikant Maâlem Houssam Guinia & Band op. Houssam is de zoon en opvolger van wijlen Mahmoud Guinia, met wie Holden in 2014 samenwerkte in Marrakesh voor een gezamenlijke release.

Andere artiesten die Holden uitnodigt zijn de Bosnische accordeonvirtuoos Mario Batkovic; Jerusalem In My Heart; Hieroglyphic Being met een mix van acid house, industrial en spirituele jazz; Robert Aiki Aubrey Lowe; noisegeweldenaren Sex Swing; Ex-Easter Island Head; XAM Duo en de eerder aangekondigde jazz act Shabaka & The Ancestors. Holden zelf presenteert zijn nieuwe performance ‘James Holden & The Animal Spirits’ op het festival.

Meer nieuwe namen! Lost Horizons (het nieuwe project van Cocteau Twins’ Simon Raymonde), en een piano-optreden van Cate Le Bon zijn toevoegd aan het door Perfume Genius gecureerde deel van het festival. Shabazz Palaces nodigt o.a. Gonjasufi uit, en Grouper presenteert Tiny Vipers, een zeldzaam optreden van Roy Montgomery en Coby Sey. Nederlands meest veelzijdige drummer Han Bennink nodigt verschillende artiesten uit om voor gezamenlijke optredens, inclusief Thurston Moore, Terrie Ex en Steve Beresford.

Voor alle tot nu toe bekende namen kijk je op de website van het festival, daar koop je ook tickets. Zowel passe-partouts als dagkaarten zijn nu beschikbaar.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

James Holden curator op Le Guess Who? (nieuws) | OOR