nieuws
Punk

Japandroids terug met nieuwe single

Het was veel te lang stil rondom duo Japandroids. Nu is er eindelijk nieuws: op 27 januari verschijnt nieuwe album Near To the Wild Heart Of Life. Om alvast in de stemming te komen voor het derde album van de Canadezen is er nu al een single met dezelfde naam. Beluister Near To The Wild Heart Of Life hieronder.

Gitarist en zanger Brian King en drummer David Prowse speelden hun laatste show in november 2013, een jaar na het verschijnen van tweede album Celebration Rock. In 2014 begonnen de twee met schrijven van nieuw materiaal. Op Near To The Wild Heart Of Life in totaal acht nummers, net als op de vorige twee platen. De reden? Simpel, alle grote rock & roll-albums bestaan uit acht tracks volgens de twee: Raw Power van The Stooges, Born To Run van Springsteen en IV van Led Zeppelin.

De eerste vier nummers (kant A) en de laatste vier (kant B) volgen zelfs een verhaal, als we het persbericht mogen geloven. Japandroids heeft overigens nog geen Europese tourdata bekendgemaakt.

Foto: Leigh Righton

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.
nieuws

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.

Kort na Down The Rabbit Hole komt ook Best Kept Secret met zijn eerste namen voor 2022, met The Strokes, ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...

Japandroids terug met nieuwe single (nieuws) | OOR