tip

Live rockumentary over Jeff Buckley in het theater

Jeff Buckley bracht tijdens zijn leven slechts één album uit, maar zou een onuitwisbare stempel achterlaten. De Vlaamse band Slow Pilot (met leden van Hooverphonic, Yevgueni en Zornik) eert de singer-songwriter met een theatertournee, of beter ‘live rockumentary’, door Nederland.

Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? Die vragen beantwoordt de band in de muzikale theater­voorstelling, met een mix van een concert, radioshow en documentaire, doorweven met archiefmateriaal, exclusieve interviews, verhalen en anekdotes.

De band haalde naar eigen zeggen veel inspiratie en aanknopingspunten uit een oud OOR-verhaal: ‘Jeff Buckley in Holland’ door Tom Engelshoven, gepubliceerd 1998. Op deze manier werd er ook antwoord gezocht op de vraag: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland?

Jeff Buckley – a live rockumentary is nog tot 18 maart te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling wordt aan elkaar gepraat door afwisselend Marike Jager, Radio 2-dj Emmely De Wilt, 3FM-dj Timur Perlin, Veronica-dj Frank van der Lende en de Vlaamse presentatrice Sofie Engelen. Kijk hier voor de  speellijst.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome
concert

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome

Met een uitgebreide tournee viert de grootste Europese popster van de Nineties en de vroege jaren Nul zijn 25-jarig jubileum: ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met John Cale, The Murder Capital, New Order, Prins S. En De Geit, DeWolff, Bob Dylan, Amber ...

Live rockumentary over Jeff Buckley in het theater (tip) | OOR