tip

Live rockumentary over Jeff Buckley in het theater

Jeff Buckley bracht tijdens zijn leven slechts één album uit, maar zou een onuitwisbare stempel achterlaten. De Vlaamse band Slow Pilot (met leden van Hooverphonic, Yevgueni en Zornik) eert de singer-songwriter met een theatertournee, of beter ‘live rockumentary’, door Nederland.

Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? Die vragen beantwoordt de band in de muzikale theater­voorstelling, met een mix van een concert, radioshow en documentaire, doorweven met archiefmateriaal, exclusieve interviews, verhalen en anekdotes.

De band haalde naar eigen zeggen veel inspiratie en aanknopingspunten uit een oud OOR-verhaal: ‘Jeff Buckley in Holland’ door Tom Engelshoven, gepubliceerd 1998. Op deze manier werd er ook antwoord gezocht op de vraag: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland?

Jeff Buckley – a live rockumentary is nog tot 18 maart te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling wordt aan elkaar gepraat door afwisselend Marike Jager, Radio 2-dj Emmely De Wilt, 3FM-dj Timur Perlin, Veronica-dj Frank van der Lende en de Vlaamse presentatrice Sofie Engelen. Kijk hier voor de  speellijst.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom
nieuws
sufjan stevens

Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom

Sufjan Stevens ondergaat een intensieve behandeling voor het Guillain-Barré-syndroom, een spierziekte die mensen volledig kan verlammen ...
Laugh Track
album
The National

Laugh Track

The National dreigde in het museum te verdwijnen. Kijk eens naar de hoes van First Two Pages Of Frankenstein, het ...

Live rockumentary over Jeff Buckley in het theater (tip) | OOR