tip

Live rockumentary over Jeff Buckley in het theater

Jeff Buckley bracht tijdens zijn leven slechts één album uit, maar zou een onuitwisbare stempel achterlaten. De Vlaamse band Slow Pilot (met leden van Hooverphonic, Yevgueni en Zornik) eert de singer-songwriter met een theatertournee, of beter ‘live rockumentary’, door Nederland.

Wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? Die vragen beantwoordt de band in de muzikale theater­voorstelling, met een mix van een concert, radioshow en documentaire, doorweven met archiefmateriaal, exclusieve interviews, verhalen en anekdotes.

De band haalde naar eigen zeggen veel inspiratie en aanknopingspunten uit een oud OOR-verhaal: ‘Jeff Buckley in Holland’ door Tom Engelshoven, gepubliceerd 1998. Op deze manier werd er ook antwoord gezocht op de vraag: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland?

Jeff Buckley – a live rockumentary is nog tot 18 maart te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling wordt aan elkaar gepraat door afwisselend Marike Jager, Radio 2-dj Emmely De Wilt, 3FM-dj Timur Perlin, Veronica-dj Frank van der Lende en de Vlaamse presentatrice Sofie Engelen. Kijk hier voor de  speellijst.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Live rockumentary over Jeff Buckley in het theater