festivaltip

Jera On Air viert jubileum met line-up het zwaarste kaliber

Jera On Air heeft een jubileum te vieren (dertig jaar!), met dit jaar maar liefst vier dagen punk, hardcore en metalcore.

Wanneer? 27 t/m 30 juni, Ysselsteyn

Wie? The Prodigy, Architects (foto), Dropkick Murphys, Electric Callboy, Sum 41, Bad Religion, Suicidal Tendencies, Biohazard, Body Count ft. Ice-T, Frank Carter & The Rattlesnakes

Waar? Het Noord-Limburgse Ysselsteyn (niet te verwarren met de IJ-variant). Met de trein reis je naar Deurne.

Waarom? Blikvanger en podiumbeest Keith Flint is niet meer, maar The Prodigy stampt ook als duo manmoedig voort. Hun combinatie van house, rock, rave en punk blijft ondanks z’n hitgevoeligheid nog altijd levensgevaarlijk en zo zullen de verwoestende beats van Liam Howlett en de grommende commando’s van mc Maxim ook tussen het zwaarste kaliber de voetjes van de vloer krijgen.

En als je er dan toch bent: Vorig jaar veegde Henk Wijngaard met de vlam in de pijp de vloer aan, nu mogen Orgel Joke en George Baker zich opmaken voor hun eerste moshpit. Orgel Joke groeide in 2020 uit tot een internetsensatie, toen ze met haar keyboard mensen wilde opvrolijken in coronatijd. George Baker maakte zich in de jaren zeventig onsterfelijk met Little Green Bag en Una Paloma Blanca. Overleeft de witte vredesduif de wall of death? Vast wel.

Kost dat? Dagkaarten vanaf €99, drie dagen kost €189 en een passe-partout €244. Voor €35 zit je ook het hele weekend op de camping.

jeraonair.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Jera On Air viert jubileum met line-up het zwaarste kaliber