nieuws
Punk

John Coffey roept op tot menselijkheid in nieuwe clip

Nieuwe muziek van John Coffey is altijd goed nieuws. Vandaag ging de video bij No House For Thee in première, een track van de nieuwe EP A House For Thee die de Utrechters opnamen met Kurt Ballou (Converge) in de God City Studio’s in Boston. Een EP met een achterliggend idee. A House For Thee is namelijk een oproep aan ons allemaal. Een oproep om op een menselijke manier te reageren op de vluchtelingenproblematiek.

Politici die voor opvang van vluchtelingen zijn worden bedreigd. Er zijn demonstraties tegen de komst van opvanglocaties waarbij geweld niet geschuwd wordt en in TV-programma’s horen we politici die de ‘angst’ van ‘bezorgde burgers’ begrijpen. Waarom gaat het alleen daar over? Waarom is er geen politicus die zegt: deze mensen zijn op de vlucht voor geweld, voor oorlog. Deze mensen moeten kiezen tussen een zekere dood in hun thuisland of een gevaarlijke overtocht naar ‘de vrije wereld’. Waarom zien we alleen beelden van boze, opgefokte, mensen in Enschede, Oranje of Geldermalsen en geen beelden van desolate mensen in vluchtelingenkampen? Hoe kan het dat de komst van mensen die op de vlucht zijn voor een verschrikkelijke oorlog niet zorgt voor eendracht, voor humaniteit, maar alleen voor opiniepeilingen waarin de PVV steeds groter wordt?

John Coffey geeft een tegengeluid. Wat is het toch fijn dat we zulke bands hebben. Zonder politiek statement of geheven vingertjes leggen de vijf met No House For Thee de vinger op de zere plek: we zijn allemaal mensen, laten we elkaar dan alsjeblieft ook als mensen behandelen. Gelukkig doet John Coffey het op zijn eigen manier: door een spijkerhard nummer te maken, dat bovendien zo goed is dat het meteen je kop in gestampt wordt. Door de krachtige beelden, gefilmd in een vluchtelingenkamp in Duinkerke, heeft de clip een versterkende werking op de muziek. Dit is een video die je moet zien. En moet delen. Heel veel moet delen. Laat menselijkheid regeren boven angst.

De EP A House For Thee verschijnt op 11 maart. Op 5 maart speelt John Coffey een homecoming-show in TivoliVredenburg, samen met onder meer Frank Carter en Black Peaks.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

John Coffey roept op tot menselijkheid in nieuwe clip (nieuws) | OOR