nieuws
Punk

John Coffey speelt soundtrack Tony Hawk Pro Skater

Gamefanaten van rond de 30 opgelet: grote kans dat jij 16 jaar geleden uren achter je (spel)computer doorbracht met het spelen van Tony Hawk Pro Skater 2. En grote kans dat je daardoor fan werd van bands als Rage Against The Machine, Bad Religion, Anthrax, Papa Roach en Millencolin. Want de soundtrack bij Tony Hawk Pro Skater 2 is minstens net zo iconisch als de game zelf. Dat vinden de heren van John Coffey ook en daarom spelen ze twee speciale shows – in skateparken! – waarin ze de nummers uit het spel gaan spelen.

Op 13 mei speelt de band de soundtrack integraal in skatepark Burnside in Deventer en op 14 mei in Area 51 in Eindhoven. De voorverkoop voor deze shows begint a.s. zaterdag 5 maart via het Burgerweeshuis (Deventer) en de Effenaar (Eindhoven).

Gitarist Alfred van Luttikhuizen over de shows: ‘Het idee ontstond in de bandbus na een show toen we toevallig een nummer van de soundtrack draaiden. Het meest gespeelde spel van onze jeugd met de vetste soundtrack denkbaar, kunnen spelen in een skatepark. Misschien wel het beste idee van 2016 dachten we zelf!”.

Aanstaande zaterdag 5 maart speelt John Coffey een uitverkochte homecoming-show in TivoliVredenburg. Op 11 maart verschijnt A House For Thee, de nieuwe EP van de band, waarop ze hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en oproepen meer humaniteit in het vluchtelingendebat, zonder met een vinger te wijzen naar het politieke of sentimentele debat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
Een baanbrekende hype viel moeilijk te spotten op ESNS 2023
festival

Een baanbrekende hype viel moeilijk te spotten op ESNS 2023

ESNS is al jaren het paradepaardje van Groningen, dat muzikaal talent over heel Europa verzamelt en een plekje geeft in ...
Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan
nieuwe namen

Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan

Onder andere Warpaint, The Haunted Youth en Tom Odell komen naar Landgraaf. Eerder werden P!NK, Robbie Williams en RHCP al ...

John Coffey speelt soundtrack Tony Hawk Pro Skater (nieuws) | OOR