nieuws
Punk

John Coffey speelt soundtrack Tony Hawk Pro Skater

Gamefanaten van rond de 30 opgelet: grote kans dat jij 16 jaar geleden uren achter je (spel)computer doorbracht met het spelen van Tony Hawk Pro Skater 2. En grote kans dat je daardoor fan werd van bands als Rage Against The Machine, Bad Religion, Anthrax, Papa Roach en Millencolin. Want de soundtrack bij Tony Hawk Pro Skater 2 is minstens net zo iconisch als de game zelf. Dat vinden de heren van John Coffey ook en daarom spelen ze twee speciale shows – in skateparken! – waarin ze de nummers uit het spel gaan spelen.

Op 13 mei speelt de band de soundtrack integraal in skatepark Burnside in Deventer en op 14 mei in Area 51 in Eindhoven. De voorverkoop voor deze shows begint a.s. zaterdag 5 maart via het Burgerweeshuis (Deventer) en de Effenaar (Eindhoven).

Gitarist Alfred van Luttikhuizen over de shows: ‘Het idee ontstond in de bandbus na een show toen we toevallig een nummer van de soundtrack draaiden. Het meest gespeelde spel van onze jeugd met de vetste soundtrack denkbaar, kunnen spelen in een skatepark. Misschien wel het beste idee van 2016 dachten we zelf!”.

Aanstaande zaterdag 5 maart speelt John Coffey een uitverkochte homecoming-show in TivoliVredenburg. Op 11 maart verschijnt A House For Thee, de nieuwe EP van de band, waarop ze hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en oproepen meer humaniteit in het vluchtelingendebat, zonder met een vinger te wijzen naar het politieke of sentimentele debat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

John Coffey speelt soundtrack Tony Hawk Pro Skater (nieuws) | OOR