nieuws

Josh Freese nieuwe drummer van de Foo Fighters

Josh Freese vervangt de vorig jaar overleden Taylor Hawkins als drummer van de Foo Fighters. Dat blijkt uit de film Preparing Music For Concerts, die zondagavond online werd uitgezonden.

Aan het begin van film zien we de overgebleven Foo Fighters in hun Studio 606 staan, waar ze steeds onderbroken worden door een andere beroemde drummer. Chat Smith (RHCP), Tommy Lee (Mötley Crüe) en Danny Carey (Tool) betreden de ruimte, maar vertrekken weer na een kort onderonsje.

Uiteindelijk is het Josh Freese die de band tot de orde roept vanachter zijn drumkit en aftikt voor All My Life. Freese speelde eerder met de Foo’s tijdens de tribute-concerten aan Hawkins in 2022. Het leek echter onzeker of hij een fulltime lid van de groep zou worden vanwege zijn andere verplichtingen.

Recentelijk speelde Freese bij Suicidal Tendencies, waar hij de nieuwe The Offspring-drummer Brandon Pertzborn verving. Deze zomer zou de 50-jarige drummer met Danny Elfman op tournee gaan. Eerder speelde hij bij onder andere The Vandals, Devo, Guns N’ Roses, A Perfect Circle, Nine Inch Nails, Weezer en Paramore. Hij is op meer dan 400 platen te horen.

Foo Fighters brengen op 2 juni hun nieuwe album But Here We Are uit, waarop Dave Grohl zelf drumt. De Foo’s gaan komende week voor het eerst weer op tournee door de VS. Ook speelt de band op Rock Im Park (2-4 juni) in Nürnberg.

Met OOR naar Pinkpop!

Kijk hier voor de actie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement
bij een half jaar

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze muziekpakket uit. We hebben de ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Josh Freese nieuwe drummer van de Foo Fighters (nieuws) | OOR