nieuws

Josh Freese nieuwe drummer van de Foo Fighters

Josh Freese vervangt de vorig jaar overleden Taylor Hawkins als drummer van de Foo Fighters. Dat blijkt uit de film Preparing Music For Concerts, die zondagavond online werd uitgezonden.

Aan het begin van film zien we de overgebleven Foo Fighters in hun Studio 606 staan, waar ze steeds onderbroken worden door een andere beroemde drummer. Chat Smith (RHCP), Tommy Lee (Mötley Crüe) en Danny Carey (Tool) betreden de ruimte, maar vertrekken weer na een kort onderonsje.

Uiteindelijk is het Josh Freese die de band tot de orde roept vanachter zijn drumkit en aftikt voor All My Life. Freese speelde eerder met de Foo’s tijdens de tribute-concerten aan Hawkins in 2022. Het leek echter onzeker of hij een fulltime lid van de groep zou worden vanwege zijn andere verplichtingen.

Recentelijk speelde Freese bij Suicidal Tendencies, waar hij de nieuwe The Offspring-drummer Brandon Pertzborn verving. Deze zomer zou de 50-jarige drummer met Danny Elfman op tournee gaan. Eerder speelde hij bij onder andere The Vandals, Devo, Guns N’ Roses, A Perfect Circle, Nine Inch Nails, Weezer en Paramore. Hij is op meer dan 400 platen te horen.

Foo Fighters brengen op 2 juni hun nieuwe album But Here We Are uit, waarop Dave Grohl zelf drumt. De Foo’s gaan komende week voor het eerst weer op tournee door de VS. Ook speelt de band op Rock Im Park (2-4 juni) in Nürnberg.

Met OOR naar Pinkpop!

Kijk hier voor de actie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Josh Freese nieuwe drummer van de Foo Fighters