nieuws

Josh Freese nieuwe drummer van de Foo Fighters

Josh Freese vervangt de vorig jaar overleden Taylor Hawkins als drummer van de Foo Fighters. Dat blijkt uit de film Preparing Music For Concerts, die zondagavond online werd uitgezonden.

Aan het begin van film zien we de overgebleven Foo Fighters in hun Studio 606 staan, waar ze steeds onderbroken worden door een andere beroemde drummer. Chat Smith (RHCP), Tommy Lee (Mötley Crüe) en Danny Carey (Tool) betreden de ruimte, maar vertrekken weer na een kort onderonsje.

Uiteindelijk is het Josh Freese die de band tot de orde roept vanachter zijn drumkit en aftikt voor All My Life. Freese speelde eerder met de Foo’s tijdens de tribute-concerten aan Hawkins in 2022. Het leek echter onzeker of hij een fulltime lid van de groep zou worden vanwege zijn andere verplichtingen.

Recentelijk speelde Freese bij Suicidal Tendencies, waar hij de nieuwe The Offspring-drummer Brandon Pertzborn verving. Deze zomer zou de 50-jarige drummer met Danny Elfman op tournee gaan. Eerder speelde hij bij onder andere The Vandals, Devo, Guns N’ Roses, A Perfect Circle, Nine Inch Nails, Weezer en Paramore. Hij is op meer dan 400 platen te horen.

Foo Fighters brengen op 2 juni hun nieuwe album But Here We Are uit, waarop Dave Grohl zelf drumt. De Foo’s gaan komende week voor het eerst weer op tournee door de VS. Ook speelt de band op Rock Im Park (2-4 juni) in Nürnberg.

Met OOR naar Pinkpop!

Kijk hier voor de actie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...
Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran
eerste namen

Eerste namen Pinkpop 2024: Måneskin, Calvin Harris en Ed Sheeran

Ook Nothing But Thieves, Royal Blood, Froukje, Sam Smith, Avril Lavigne en Greta van Fleet spelen volgend jaar op de ...

Josh Freese nieuwe drummer van de Foo Fighters (nieuws) | OOR