nieuws

Justin Vernon (Bon Iver) werkt aan nieuwe muziek

Justin Vernon, frontman en songwriter van Bon Iver, werkt aan nieuwe muziek in de studio, zo wordt duidelijk in verschillende videos op Instagram. Onduidelijk blijft aan welk project Vernon werkt.

Ook tijdens een bezoekje aan het toilet mogen zijn volgers meekijken. Voor welk project de nieuwe muziek bestemd is laat hij niet weten. En projecten zijn er genoeg voor Vernon. De multi-instrumentalist kondigde kort geleden een nieuwe samenwerking aan met moderne dansgroep TU-Dance uit Minnesota, die in April 2018 moet gaan plaatsvinden. Vorige maand trad hij nog op met the Revolution, de band van Prince, in Minneapolis en coverde hij Bill Withers met Grandma’s Hands band, een supergroep met bandleden van o.a. Hiss Golden Messenger, tijdens het Newport Folk Festival in Amerika. Begin september start hij aan een Europese tour met Bon Iver, waarvoor hij op 19 september in een uitverkocht TivoliVredenburg staat.

Dit weekend cancelde Bon Iver ‘Days Have No Numbers’, de Mexicaanse concertvakantie die slechts tien dagen daarvoor werd aangekondigd. De trip stond van 21 tot en met 25 januari gepland in het Hard Rock Hotel in Puerto Aventuras, Cancun. Tijdens de vier dagen stonden shows op het programma van Sylva Esso, Francis And The Lights en Hiss Golden Messenger. Bon Iver stond ingepland om drie complete sets te spelen. Wegens onvoorziene omstandigheden kan het Caribische feest uiteindelijk toch niet doorgaan.

Een bericht dat is gedeeld door @blobtower op

Een bericht dat is gedeeld door @blobtower op

Foto: Cameron Wittig & Crystal Quinn

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Als je inkomen wegvalt, ga je niet met je gitaar aankloten'
Ontmoetingen

‘Als je inkomen wegvalt, ga je niet met je gitaar aankloten’

De één ging aan de wijn, de ander aan de wandel. Faberyayo bouwde Lego, Tim Knol vertimmerde z’n woning. De ...
20 jaar 'Parachutes': de eerste kennismaking met Coldplay
het poparchief
Coldplay

20 jaar ‘Parachutes’: de eerste kennismaking met Coldplay

In augustus 2000 dook Coldplay voor het eerst op in de kolommen van OOR. Interviewer Erik van den Berg wist ...

Justin Vernon (Bon Iver) werkt aan nieuwe muziek (nieuws) | OOR