nieuws

Justin Vernon (Bon Iver) werkt aan nieuwe muziek

Justin Vernon, frontman en songwriter van Bon Iver, werkt aan nieuwe muziek in de studio, zo wordt duidelijk in verschillende videos op Instagram. Onduidelijk blijft aan welk project Vernon werkt.

Ook tijdens een bezoekje aan het toilet mogen zijn volgers meekijken. Voor welk project de nieuwe muziek bestemd is laat hij niet weten. En projecten zijn er genoeg voor Vernon. De multi-instrumentalist kondigde kort geleden een nieuwe samenwerking aan met moderne dansgroep TU-Dance uit Minnesota, die in April 2018 moet gaan plaatsvinden. Vorige maand trad hij nog op met the Revolution, de band van Prince, in Minneapolis en coverde hij Bill Withers met Grandma’s Hands band, een supergroep met bandleden van o.a. Hiss Golden Messenger, tijdens het Newport Folk Festival in Amerika. Begin september start hij aan een Europese tour met Bon Iver, waarvoor hij op 19 september in een uitverkocht TivoliVredenburg staat.

Dit weekend cancelde Bon Iver ‘Days Have No Numbers’, de Mexicaanse concertvakantie die slechts tien dagen daarvoor werd aangekondigd. De trip stond van 21 tot en met 25 januari gepland in het Hard Rock Hotel in Puerto Aventuras, Cancun. Tijdens de vier dagen stonden shows op het programma van Sylva Esso, Francis And The Lights en Hiss Golden Messenger. Bon Iver stond ingepland om drie complete sets te spelen. Wegens onvoorziene omstandigheden kan het Caribische feest uiteindelijk toch niet doorgaan.

Een bericht dat is gedeeld door @blobtower op

Een bericht dat is gedeeld door @blobtower op

Foto: Cameron Wittig & Crystal Quinn

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...
Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit
interview

Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit

Spelen in Nashville kent vele gradaties en Ilse DeLange weet er alles van. Op het gebied van pop en country ...
Orbis Quadrantis
album
Monomyth

Orbis Quadrantis

Het melkwegstelsel werd verruild voor woelige baren. Na het afsluiten van de spacerocktrilogie met verkenningen in de ruimte is de ...

Justin Vernon (Bon Iver) werkt aan nieuwe muziek (nieuws) | OOR