nieuws

Kabinet schrapt 1G-beleid voor zalen en festivals

Vanaf volgende week woensdag is het klaar met de coronaregels, meldt minister Kuipers van Volksgezondheid. Geen mondkapjes meer in het openbaar vervoer en – belangrijk nog – niet meer testen voor concerten met meer dan vijfhonderd mensen. Dat het 1G-beleid wordt opgeheven is een enorme opluchting voor de evenementenbranche, zoals het nu lijkt kan het festivalseizoen als vanouds doorgaan.

Foto Arend Jan Hermsen

De adviezen blijven wel, zoals zo veel mogelijk handen wassen en testen bij klachten. Bij een positieve test wordt je nog steeds geacht om thuis te blijven. Het aantal besmettingen loopt wel op de laatste tijd, maar door de minder agressieve omicronvariant levert dit waarschijnlijk geen grote problemen op voor de zorg.

De afgelopen tijd mochten concerten en festivals met meer dan vijfhonderd bezoekers alleen plaatsvinden wanneer alle bezoekers werden getest. Grote festivals, die met het 1G-beleid bang waren voor een zomer vol logistieke problemen, reageren opgelucht op het nieuws.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden
in memoriam

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden

Kees Smallegange is dood. Hij overleed dinsdag aan een hartstilstand. Kees was een stronghold, een autoriteit op het gebied van ...
New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...

Kabinet schrapt 1G-beleid voor zalen en festivals (nieuws) | OOR