nieuws

Kansas-violist Robby Steinhardt (71) overleden

Robby Steinhardt, mede-oprichter van Kansas, is op 71-jarige leeftijd overleden. De zanger en violist overleed afgelopen zaterdag aan de gevolgen van een alvleesklierontsteking.

Foto Lex van Rossen/OOR-archief

Bij de naam Kansas denkt het Sky Radio-publiek aan Dust In The Wind en de symfokenner aan een unieke Amerikaanse band uit de jaren ’70 met een volstrekt eigen geluid. Vooral Steinhardt drukte met zijn vioolspel een grote stempel op de rockgroep, die in 1972 begon als White Clover.

Steinhardt deelde de leadvocalen met Steve Walsh. Onder leiding van deze zangers, in combinatie met het toetsenwerk van Kerry Livgren en gitaarspel van Rich Williams, groeide de band in de jaren zeventig uit tot mega-act in de Verenigde Staten.

De band is dus het meest bekend van de wereldhit Dust In The Wind, met Steinhardt op tweede stem, maar scoorde ook met Carry On Wayward Son en de klassieke progrockalbums Leftoverture (1976) en Point Of Know Return (1977).

Steinhardt verliet de band in 1982 en leidde een tijdlang zijn eigen groep, Steinhardt Moon. Hij keerde in 1997 terug bij Kansas en bleef touren tot hij in 2013 met pensioen ging.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers
luisteren

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers

De Foo Fighters hebben het debuut van de Dee Gees gedeeld. Op het album 'Hail Satin' spelen Dave Grohl en ...
Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie'
nieuws

Eric Clapton: ‘Vaccinatiebewijs is discriminatie’

Eric Clapton weigert optredens in zalen waar alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs binnen mogen. Hij noemt de maatregelen discriminerend ...
Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: 'Onmogelijk'
nieuws

Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: ‘Onmogelijk’

Pukkelpop 2021 gaat niet door. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren met de huidige coronaregels in ...

Kansas-violist Robby Steinhardt (71) overleden (nieuws) | OOR