nieuws

Kanye West brengt vrijdag nieuw album 'Donda' uit

Kanye West brengt vrijdag zijn tiende studioalbum Donda uit. Dat bevestigt platenlabel Def Jam. In een acht minuten durende commercial van Apple’s koptelefoonmerk Beats By Dre, uitgezonden tijdens de finales van de NBA, is al een deel van zijn nieuwe track No Child Left Behind te horen.

UPDATE: Zoals het gaat bij Kanye, is er op vrijdag geen spoor van zijn album op de streamingdiensten te vinden. In de nacht van donderdag op vrijdag hield hij wel de geplande luistersessie, waarbij Kanye (zonder microfoon) rondjes liep door een vol stadion terwijl zijn nieuwe muziek over de speakers klonk. Tijdens de sessie in Atlanta werd echter geen releasedatum genoemd. Zijn platenlabel Def Jam kondigde het album deze week aan voor 23 juli.

Donda staat al geruime tijd op de planning. De notoire uitsteller Kanye wilde het album eigenlijk vorig jaar al uitbrengen. Toen deelde hij al een albumhoes en een (inmiddels weer aangepaste) tracklist.

Nu lijkt de plaat dus eindelijk echt uit te komen. Donderdag is er in ieder geval een luistersessie met publiek in Atlanta, dat door Apple live wordt uitgezonden (02.00 uur Nederlandse tijd).

Donda wordt de opvolger van de gospelplaat Jesus Is King uit 2019. ‘Ouderwets genieten als je weinig moet hebben van oppervlakkige en te veilige muziek’, schreef onze recensent over dat album.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doe Maar schrapt tournee: Henny Vrienten is ziek
nieuws

Doe Maar schrapt tournee: Henny Vrienten is ziek

Doe Maar annuleert zijn afscheidstournee omdat Henny Vrienten ziek is. De zogeheten Lijf aan Lijf-tournee wordt ook niet later ingehaald ...
24-9-1991: dit moet de beste releasedag aller tijden zijn
30 jaar oud

24-9-1991: dit moet de beste releasedag aller tijden zijn

Dertig jaar geleden verschenen op één knetterende dag zowel 'Nevermind', 'Blood Sugar Sex Magik', 'Screamadelica' als 'The Low End Theory'.  ...
Guns N' Roses deelt nieuwe single 'Hard Skool'
luisteren

Guns N’ Roses deelt nieuwe single ‘Hard Skool’

Na de comeback op het podium neemt Guns N' Roses ook 'gewoon' weer muziek op. Na 'ABSUЯD' brengt de band vandaag 'Hard ...

Kanye West brengt vrijdag nieuw album 'Donda' uit (nieuws) | OOR