luisteren

Kasabian deelt eerste single sinds vertrek zanger

Kasabian is terug met zijn eerste single sinds het vertrek van zanger Tom Meighan. Serge Pizzorno, al sinds de oprichting in 1999 de kapitein van het Britrock-vlaggenschip, treedt naar voren als zanger. Beluister ALYGATYR hieronder.

Tom Meighan, ruim 20 jaar zanger van Kasabian, kondigde in juli 2020 zijn vertrek aan. De zanger bekende diezelfde maand schuld aan de mishandeling van zijn voormalige verloofde. Hij kreeg hiervoor een werkstraf van 200 uur.

De rest van de band besloot kort na de aantijgingen niet met Meighan verder te gaan. ‘Huiselijk geweld en iedere vorm van mishandeling zijn onacceptabel.’ Daarnaast kwam Meighan zijn afspraak niet na om de misdragingen zelf naar buiten te brengen.

Serge Pizzorno zong al eerder op zijn soloplaat The S.L.P. (2019). ‘Ik heb een boetiekje naast warenhuis Kasabian geopend’, zei hij toen in gesprek met OOR. Tom Meighan, die onlangs door het stof ging in een blogpost, werkt nu ook aan een solodebuut.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Kasabian deelt eerste single sinds vertrek zanger (luisteren) | OOR