nieuws

Chris Martin geeft thuisconcert en covert Bowie

Nu we toch allemaal thuiszitten nemen tal van muzikanten het initiatief om vanuit huis op te treden. Waaronder een van de allergrootste onder hen: Chris Martin. De voorman van Coldplay streamde maandagavond een ‘concert’ via Instagram Live. Hij alleen op piano of gitaar, met verzoekjes van zijn volgers.

“Ik zou eigenlijk samen met de band zijn vandaag, maar we zitten vast in verschillende landen. Dus ik dacht: laten we eens iets anders proberen.” Hij speelde (flarden van) A Sky Full Of Stars, Trouble, Viva La Vida en gaf een pianolesje Life On Mars van David Bowie. Roestig maar charmant als altijd.

Martin noemde het concert #TogetherAtHome, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie en Global Citizen, en hoopt dat meer muzikanten hem volgen. John Legend stak meteen zijn vinger op en geeft dinsdag een concert vanuit huis. De zanger is vanaf 22.00 uur (Nederlandse tijd) te zien via zijn Instagram-kanaal en zal ook verzoeknummers spelen.

Lees meer

Hoeveel hits scoorde Coldplay inmiddels? We zijn de tel kwijt. Maar Yellow blijft hun grootste. We keren terug naar die beginjaren, toen Chris Martin nog vol walging reageerde bij onze suggestie dat de aanstekers in de lucht konden: ‘Wat vreselijk!’ Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Chris Martin geeft thuisconcert en covert Bowie (nieuws) | OOR