kijken

Kijken: enkele hoogtepunten uit de benefietshow 'One World'

In de nacht van zaterdag op zondag werd het wereldomspannende festival One World: Together At Home uitgezonden. Een soort Live Aid, maar dan via de webcam. Hopelijk ben je er niet voor opgebleven, want het werd wat minder memorabel dan geafficheerd.

One World bleek een acht uur durende parade van webcamfilmpjes waarin behoorlijk wat wereldsterren, nog meer B-sterren, bekende tv-gezichten, politici en sporters de wereld toespraken en zongen, afgewisseld met tamelijk pathetische filmpjes over zorgmedewerkers en de wereldwijde gevolgen van het coronavirus.

Er werd 130 miljoen dollar opgehaald om het virus en de gevolgen daarvan te bestrijden, dat dan weer wel. Hier een aantal muzikale hoogtepunten uit de show.

Lady Gaga

Gaga, die samen met de WHO het initiatief nam voor dit evenement, speelde een versie van Charlie Chaplin’s Smile op piano, een nummer dat later nog bekender werd in uitvoeringen van Nat King Cole en Michael Jackson.

Paul McCartney

Sir Paul speelde een timide versie van zijn eigen Beatles-song Lady Madonna, destijds geschreven als ode aan De Vrouw in het algemeen. Nu speciaal uitgevoerd voor de mensen die, net als zijn moeder Mary vroeger, in de zorg werken.

The Rolling Stones

Mick cam, Keith cam, Ronnie cam en Charlie cam. The Rolling Stones kwamen ‘samen’ om You Can’t Always Get What You Want te spelen. Toch wel unieke beelden dit.

Billie Eilish

Deze soul standard werd in 1963 geschreven en uitgevoerd door Bobby Hebb. Boney M en Celine Dion maakten er nog grotere hits van. En nu dus uitgevoerd door Billie en haar broer Finneas.

Lizzo

Sam Cooke schreef A Change Is Gonna Come als protestsong, bedoeld om de raciale ongelijkheid in Amerika aan te kaarten. Lizzo haalt ‘m naar 2020.

Eddie Vedder

Eddie Vedder verkoos het harmonium boven de piano voor River Cross, een nummer van de nieuwe plaat Gigaton. Inclusief de passende mantra: ‘Share the light / Won’t hold us down’.

Elton John

Elton John liet de piano naar buiten rijden voor een stroef-swingende uitvoering van zijn hit I’m Still Standing (1983).

Billie Joe Armstrong

De Green Day-voorman deed ook een greep in het eigen oeuvre en koos Wake Me Up When September Ends. Maar is september niet juist iets om naar uit te kijken, Billie?

Taylor Swift

Meer toepasselijk: Taylor Swift met Soon You’ll Get Better op piano, afkomstig van haar laatste album Lover. Complimenten voor het behang.

Celine Dion, John Legend, Andrea Bocelli en Lady Gaga

Voor de liefhebber: de klapper van de avond was deze versie van The Prayer, een hit voor Celine Dion en Andrea Bocelli in de jaren negentig. Begeleid op piano door de Chinese superster Lang Lang.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Kijken: enkele hoogtepunten uit de benefietshow 'One World' (kijken) | OOR