kijken

Pearl Jam speelt 'Dance of the Clairvoyants' vanuit huis

Pearl Jam speelde woensdagavond voor het eerst in twee jaar weer ‘live’ samen. Ieder vanuit zijn eigen huis in Seattle deden ze een versie van Dance of the Clairvoyants. Dit was de eerste publieke uitvoering van een track van het nieuwe album Gigaton.

De bandleden kregen gezelschap van voormalig Red Hot Chili Peppers-gitarist Josh Klinghoffer, die eerder in het voorprogramma van de band speelde. Eddie Vedder bouwde zijn woonkamer om tot feesttent, op de achtergrond zien we zijn dansende gezin.

Gigiton verscheen in maart dit jaar en zou gevolgd worden door een tournee met onder andere Ziggo Dome en Rock Werchter op het programma. Dit virtuele optreden was een benefiet voor All in WA, dat getroffen inwoners van Washington steunt in coronatijd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Paradiso schrapt 60 banen: 'Het hek is van de dam'
muziek in coronatijd

Paradiso schrapt 60 banen: ‘Het hek is van de dam’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Onze favoriete albums van de eerste helft 2020
special

Onze favoriete albums van de eerste helft 2020

2020 maakt er een modderboel van, maar hey, we zijn op de helft: 1 juli. Tijd voor ons traditionele ‘tussenstandje’ dus: de ...

Pearl Jam speelt 'Dance of the Clairvoyants' vanuit huis (kijken) | OOR