kijken

Pearl Jam speelt 'Dance of the Clairvoyants' vanuit huis

Pearl Jam speelde woensdagavond voor het eerst in twee jaar weer ‘live’ samen. Ieder vanuit zijn eigen huis in Seattle deden ze een versie van Dance of the Clairvoyants. Dit was de eerste publieke uitvoering van een track van het nieuwe album Gigaton.

De bandleden kregen gezelschap van voormalig Red Hot Chili Peppers-gitarist Josh Klinghoffer, die eerder in het voorprogramma van de band speelde. Eddie Vedder bouwde zijn woonkamer om tot feesttent, op de achtergrond zien we zijn dansende gezin.

Gigiton verscheen in maart dit jaar en zou gevolgd worden door een tournee met onder andere Ziggo Dome en Rock Werchter op het programma. Dit virtuele optreden was een benefiet voor All in WA, dat getroffen inwoners van Washington steunt in coronatijd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van augustus
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van augustus

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
Ryan Adams vraagt om 'tweede kans' als muzikant
nieuws

Ryan Adams vraagt om ‘tweede kans’ als muzikant

Ryan Adams plaatste deze week een smeekbede op Instagram om hem een kans te geven zijn muziekcarrière weer op te ...
Slipknot-drummer Joey Jordison (46) overleden
nieuws

Slipknot-drummer Joey Jordison (46) overleden

Joey Jordison, mede-oprichter en voormalig bandlid van Slipknot, is op 46-jarige leeftijd overleden. Hij stierf maandag plotseling in zijn slaap ...

Pearl Jam speelt 'Dance of the Clairvoyants' vanuit huis (kijken) | OOR