nieuws

Kim Gordon met solotournee naar Paradiso en AB

Kim Gordon gaat voor het eerst solo op tournee. Ze komt met haar album No Home Record naar Paradiso (25 mei) en Ancienne Belgique (24 mei).

Haar eerste soloplaat belandde vorig jaar op nr. 15 in OOR’s Eindlijst 2019. Een broeierig-industriële plaat waarop schetsmatige verkenningen en vormexperimenten domineren. Voorheen was ze natuurlijk 30 jaar lang bassiste, blikvanger en occasioneel zangeres van Sonic Youth.

Gordon heeft een lange geschiedenis met Paradiso. In 1986 speelde ze er voor het eerst met Sonic Youth. In 2004 voor het laatst. In 2011 maakte ze bekend dat ze gescheiden was van Thurston Moore, wat meteen het (voorlopige) einde van de band betekende.

De ticketverkoop start vrijdag 28 februari om 11 uur via Paradiso en AB.

Lees meer

Als bassend boegbeeld van Sonic Youth was Kim Gordon ongenaakbaar. Nu heeft ze, 66 jaar oud, haar eerste soloalbum uitgebracht. Noisy, dwars, ideeënrijk. Een ietwat schurend, maar misschien wel zo passend gesprek. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Blauwe Vear
album
Jack Poels

Blauwe Vear

‘Een Americana-album uit America’, zo noemt de trotse labeleigenaar het. Een ex-Limburger die het ook was opgevallen dat zanger-liedjesschrijver Jack ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...

Kim Gordon met solotournee naar Paradiso en AB (nieuws) | OOR