nieuws

King Krule kondigt nieuw album 'Man Alive!' aan

King Krule heeft dinsdag zijn derde album aangekondigd: Man Alive!. De plaat komt 21 februari uit en heeft (Don’t Let The Dragon) Draag On als eerste single, inclusief de door Archy Marshall zelf geregisseerde videoclip die je hieronder kunt bekijken.

Eerste indruk: opnieuw zo’n impressionistische lo-fi gitaartrack, vormgegeven met jazzakkoorden en beats. En natuurlijk gedragen door de verzonken bariton die King Krule zo kenmerkt. Een track die een direct vervolg op het schitterende The Ooz uit 2017 lijkt aan te kondigen.

King Krule speelt 5 maart in Melkweg Amsterdam en 3 maart in AB Brussel, waar hij zijn tournee begint. In november bracht hij een korte film genaamd Hey World!, hierin was de nieuwe single ook al te horen in een andere versie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg
nieuws

Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg

Kurt Vile zal tijdens zijn Europese tour stops maken in Maastricht en Utrecht. Op 7 juni staat Vile in de ...
Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit
nieuws

Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit

Geen aankondiging, geen teasers vooraf: Eminem heeft Music To Be Murdered By vanuit het niets uitgebracht. Het is de opvolger van Kamikaze ...

King Krule kondigt nieuw album 'Man Alive!' aan (nieuws) | OOR