nieuws
Dance

Kraftwerk klaagt adaptermaker aan

Ralf Hütter van Kraftwerk sleept de maker van een adapter voor de rechter wegens het schenden van auteursrecht. De adapter heet namelijk ook Kraftwerk.

Producent van de oplader eZelleron noemt de oplader niet zomaar Kraftwerk: in het Duits betekent dat simpelweg energiecentrale. Volgens Hütter heeft echter alleen de band het recht op de naam en eist dat de eZelleron een andere naam voor z’n product verzint.

Het bijzondere apparaatje heeft via crowdfunding ruim 1 miljoen euro opgebracht. Het dubbele van wat er gevraagd werd. Kraftwerk laadt een mobiele apparaat elf keer op en is vervolgens bij te vullen met aanstekergas. Het apparaatje is te bestellen via Kickstarter. Je moet wel even geduld hebben: naar verwachting krijg je de oplader pas in februari 2016 thuisgestuurd.

Kraftwerk (de band) speelt 3 en 4 juli in TivoliVredenburg speciaal voor de start van de Tour De France die dit jaar in Utrecht plaats vindt. Op 3 juli geeft de band zelfs twee shows op een avond omdat er zoveel vraag naar kaartjes is.

Foto: Takahiro Kyono (CC)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020
abo-actie

Een (of twee) dagticket(s) voor Pinkpop 2020

Als je nu een abonnement van anderhalf jaar (€99,95,-) op OOR neemt, krijg je een dagticket voor Pinkpop 2020 als ...
De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon
nieuws

De 5 albums en tracks van deze week: Grimes, King Krule, Typhoon

Vrijdag, releasedag! Maar waar begin je met luisteren? En waar hou je op? OOR‘s Erik van den Berg en Koen Poolman selecteren ...

Kraftwerk klaagt adaptermaker aan (nieuws) | OOR