nieuws
Dance

Kraftwerk klaagt adaptermaker aan

Ralf Hütter van Kraftwerk sleept de maker van een adapter voor de rechter wegens het schenden van auteursrecht. De adapter heet namelijk ook Kraftwerk.

Producent van de oplader eZelleron noemt de oplader niet zomaar Kraftwerk: in het Duits betekent dat simpelweg energiecentrale. Volgens Hütter heeft echter alleen de band het recht op de naam en eist dat de eZelleron een andere naam voor z’n product verzint.

Het bijzondere apparaatje heeft via crowdfunding ruim 1 miljoen euro opgebracht. Het dubbele van wat er gevraagd werd. Kraftwerk laadt een mobiele apparaat elf keer op en is vervolgens bij te vullen met aanstekergas. Het apparaatje is te bestellen via Kickstarter. Je moet wel even geduld hebben: naar verwachting krijg je de oplader pas in februari 2016 thuisgestuurd.

Kraftwerk (de band) speelt 3 en 4 juli in TivoliVredenburg speciaal voor de start van de Tour De France die dit jaar in Utrecht plaats vindt. Op 3 juli geeft de band zelfs twee shows op een avond omdat er zoveel vraag naar kaartjes is.

Foto: Takahiro Kyono (CC)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Kraftwerk klaagt adaptermaker aan (nieuws) | OOR