nieuws

Kurt Vile komt met nieuw album

Op 12 oktober kunnen we weer een nieuwe Kurt Vile verwachten. Bottle It In is zijn zevende soloplaat en de opvolger van B’lieve I’m Going Down uit 2015. De bijna tien minuten durende nieuwe single Bassackwards is nu te beluisteren.

De nieuwe single kent dezelfde lome folksound die we van Vile gewend zijn. Het is het tweede nummer dat hij voorafgaand aan het album uitbrengt. Vorige maand verscheen de videoclip voor Loading Zones, met een hoofdrol voor acteur Kevin Corrigan (Goodfellas, The Departed, Superbad).

In november is Kurt Vile twee keer in Nederland te zien, uiteraard versterkt door zijn vaste band The Violators. Op 1 november speelt hij in Paradiso en op 3 november op het TakeRoot Festival in de Oosterpoort te Groningen.

Vorig jaar maakte Vile nog een album met de Australische Courtney Barnett. Bij OOR vonden we dat een vermakelijk plaatje. Lees hier onze recensie.

Foto: John McCaughey

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Kurt Vile komt met nieuw album (nieuws) | OOR