nieuws

Kurt Vile komt met nieuw album

Op 12 oktober kunnen we weer een nieuwe Kurt Vile verwachten. Bottle It In is zijn zevende soloplaat en de opvolger van B’lieve I’m Going Down uit 2015. De bijna tien minuten durende nieuwe single Bassackwards is nu te beluisteren.

De nieuwe single kent dezelfde lome folksound die we van Vile gewend zijn. Het is het tweede nummer dat hij voorafgaand aan het album uitbrengt. Vorige maand verscheen de videoclip voor Loading Zones, met een hoofdrol voor acteur Kevin Corrigan (Goodfellas, The Departed, Superbad).

In november is Kurt Vile twee keer in Nederland te zien, uiteraard versterkt door zijn vaste band The Violators. Op 1 november speelt hij in Paradiso en op 3 november op het TakeRoot Festival in de Oosterpoort te Groningen.

Vorig jaar maakte Vile nog een album met de Australische Courtney Barnett. Bij OOR vonden we dat een vermakelijk plaatje. Lees hier onze recensie.

Foto: John McCaughey

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird
video

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird

Dave Grohl was te gast in Sesamstraat. Ter plaatse rekruteerde hij twee nieuwe rockvriendjes om met hen het nummer Here ...
'Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit'
achtergrond

‘Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit’

‘Rock & roll is dood, morsdood.’ Ghosteen kan dan wel overal vijf sterren krijgen, dát was wel mooi de eerste ...
tool press 2019
nieuws

Tool brengt ‘Fear Inoculum’ opnieuw uit in goedkopere versie

Na een uitgebreide cd-box eerder dit jaar brengt Tool nu een tweede uitvoering uit van Fear Inoculum. Een budgetversie, zeg ...

Kurt Vile komt met nieuw album (nieuws) | OOR