nieuws

Kurt Vile komt met nieuw album

Op 12 oktober kunnen we weer een nieuwe Kurt Vile verwachten. Bottle It In is zijn zevende soloplaat en de opvolger van B’lieve I’m Going Down uit 2015. De bijna tien minuten durende nieuwe single Bassackwards is nu te beluisteren.

De nieuwe single kent dezelfde lome folksound die we van Vile gewend zijn. Het is het tweede nummer dat hij voorafgaand aan het album uitbrengt. Vorige maand verscheen de videoclip voor Loading Zones, met een hoofdrol voor acteur Kevin Corrigan (Goodfellas, The Departed, Superbad).

In november is Kurt Vile twee keer in Nederland te zien, uiteraard versterkt door zijn vaste band The Violators. Op 1 november speelt hij in Paradiso en op 3 november op het TakeRoot Festival in de Oosterpoort te Groningen.

Vorig jaar maakte Vile nog een album met de Australische Courtney Barnett. Bij OOR vonden we dat een vermakelijk plaatje. Lees hier onze recensie.

Foto: John McCaughey

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Kurt Vile komt met nieuw album (nieuws) | OOR