nieuws

Kurt Vile komt met nieuw album

Op 12 oktober kunnen we weer een nieuwe Kurt Vile verwachten. Bottle It In is zijn zevende soloplaat en de opvolger van B’lieve I’m Going Down uit 2015. De bijna tien minuten durende nieuwe single Bassackwards is nu te beluisteren.

De nieuwe single kent dezelfde lome folksound die we van Vile gewend zijn. Het is het tweede nummer dat hij voorafgaand aan het album uitbrengt. Vorige maand verscheen de videoclip voor Loading Zones, met een hoofdrol voor acteur Kevin Corrigan (Goodfellas, The Departed, Superbad).

In november is Kurt Vile twee keer in Nederland te zien, uiteraard versterkt door zijn vaste band The Violators. Op 1 november speelt hij in Paradiso en op 3 november op het TakeRoot Festival in de Oosterpoort te Groningen.

Vorig jaar maakte Vile nog een album met de Australische Courtney Barnett. Bij OOR vonden we dat een vermakelijk plaatje. Lees hier onze recensie.

Foto: John McCaughey

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Kurt Vile komt met nieuw album (nieuws) | OOR