nieuws

Le Guess Who? maakt volledige line-up bekend

Le Guess Who? heeft de line-up voor zijn vijftiende editie (10-13 november) compleet. Bij de laatste lading namen vinden we onder andere het Gentse duo Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, de Nederlandse indiebands Lewsberg en Personal Trainer, festivalhuisgast Cate Le Bon, jazzsaxofonist Idris Ackamoor en de flamencogrootheid Estrella Morente.

Foto Tess Janssen

Ook nieuw op de poster zijn Yaya Bey, Oumou Sangaré, Rival Consoles, Eerie Wanda, The Garbage Man (DJ-set Grouper), Batu, Kode9, BLKstar, Joanne Robertson. Eerder werden onder andere Low, Animal Collective, Abdullah Ibrahim, clipping., KOKOKO!, The Staples Jr. Singers, Horse Lords en CURL bevestigd voor deze editie.

Kijk hier voor het volledige programma. De passe-partouts voor Le Guess Who? zijn uitverkocht. Er zijn nog wel enkele dagkaarten (58 euro) beschikbaar. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Utrecht met TivoliVredenburg als epicentrum.

Vorige week werd bekend dat oprichter en directeur Johan Gijsen na vijftien jaar in november afscheid neemt van Le Guess Who?. ‘De tijd is rijp om een nieuwe stap te zetten, om voor altijd terug te kunnen kijken op iets wat voelt als een jongensdroom die is uitgekomen’, zei hij in een persbericht. Mede-oprichter Bob van Heur blijft artistiek directeur van het festival.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...

Le Guess Who? maakt volledige line-up bekend