nieuws

Le Guess Who? presenteert eerste deel programma

De dertiende editie van Le Guess Who? vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Utrecht. Dit jaar met gecureerde programma’s van Jenny Hval, The Bug, Patrick Higgins, Moon Duo, Fatoumata Diawara en Iris van Herpen & Salvador Breed. Het festival maakt nu de eerste gecureerde programma’s, speciale shows en optredende artiesten binnen de reguliere line-up van 2019 bekend.

Onder meer Deerhunter (foto), Makaya McCraven, The Raincoats, Doug Hream Blunt, Dur-Dur Band, Acid Mothers Temple, La Bruja de Texcoco, Cate Le Bon, Minyo Crusaders en Angel Bat Dawid zijn toegevoegd aan het reguliere programma.

Een speciale show is er onder meer van de Pakistaanse Ustad Saami, grootmeester van khayál, de voorloper van de eeuwenoude, islamitische qawwali-muziek. Hij treedt zelden op buiten Pakistan. Ook Asha Puthli komt naar het festival. Puthli is een van de eerste artiesten die met succes traditionele Indiase muziek met westerse pop samenbracht. Ayalew Mesfin is een belangrijke muzikant innen de Ethio-groove. Op Le Guess Who? geeft Mesfin een exclusieve Europese show met de Debo Band.

De krautrockers van Moon Duo nodigen voor hun gecureerde programma onder meer Nivhek, het nieuwe Träd, Gräs och Stenar (Träden), Michele Mercure en Idris Ackamoor & The Pyramids uit.  De elektronische producer The Bug brengt King Midas Sound, Godflesh; de wereldpremière van een samenwerking tussen Kevin Richard Martin (The Bug) en de Japanse artiest Hatis Noit, Jah Shaka en ZONAL featuring Moor Mother mee.

De Noorse Jenny Hval presenteert Lolina, Sarah Davachi en DNA? AND?. Jenny Hval zelf presenteert haar nieuwe performance ‘The Practice of Love’ met een ensemble van experimentele musici, vocalisten, dansers en videokunstenaars. De New Yorkse avant-garde componist Patrick Higgins cureert componist Tyondai Braxton (voorheen Battles); pianist Conrad Tao, violiste Miranda Cuckson en pianovirtuoos Vicky Chow, die stukken van Steve Reich, John Cage en Bryce Dessner nieuw leven inblaast.

De gecureerde programma’s van Fatoumata Diawara en Iris van Herpen & Salvador Breed worden op een later moment bekendgemaakt.

Dagkaarten voor Le Guess Who? zijn vanaf nu te koop. Kaarten voor donderdag kosten €43, kaarten voor vrijdag, zaterdag en zondag kosten €48. Vierdaagse passe-partouts zijn verkrijgbaar voor €148 (incl. servicekosten). Meer info via www.leguesswho.com.

Foto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...
Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome
concert

Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome

Queen + Adam Lambert hadden in 2020 al met hun The Rhapsody tour in de Ziggo Dome moeten staan, maar ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...

Le Guess Who? presenteert eerste deel programma (nieuws) | OOR