nieuws

Liam Gallagher mag van Noel geen Oasis zingen in documentaire

Een tijdje geleden leek het alsof de storm was gaan liggen tussen de gebroeders Gallagher, maar natuurlijk is niets minder waar, want de twee gezelligste broers uit de muziekscene hebben weer ruzie. Liam claimt in een tweet dat Noel hem aan zal klagen als er beelden van Liam die songs van Oasis zingt in de nog te verschijnen documentaire As It Was te zien zullen zijn. De docu zal waarschijnlijk zijn premiere zal beleven tijdens het filmfestival van Cannes in me.

De documentaire vertelt het verhaal van de comeback van de jongste der Gallagher-broers en hoe hij uit de schaduw van zijn grote broer is getreden. Het is natuurlijk een bijzondere claim van Noel, vooral omdat zijn broer de leadzang van het gros van de nummers voor zijn rekening nam en beiden tijdens hun soloshows gretig gebruik maken van de uitgebreide canon van de band.

De extra publiciteit komt beide muzikanten overigens goed van pas, want Noel kondigde onlangs een nieuwe tournee aan en Liams tweede soloplaat staat, naar alle waarschijnlijkheid, dit jaar te verschijnen, evenals diens documentaire.

Foto: Luuk Denekamp

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.
nieuws

Best Kept Secret: Nick Cave, Big Thief, The Strokes e.a.

Kort na Down The Rabbit Hole komt ook Best Kept Secret met zijn eerste namen voor 2022, met The Strokes, ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...

Liam Gallagher mag van Noel geen Oasis zingen in documentaire (nieuws) | OOR