nieuws

Lostprophets houdt het voor gezien

Het Britse Lostprophets heeft in een verklaring op Facebook bekend gemaakt te stoppen met muziek te maken onder de huidige bandnaam. Volgens de bandleden was muziek maken onder die naam ‘niet langer meer mogelijk’. Eind 2012 kwam frontman Ian Watkins (op de foto in het midden) in het nieuws vanwege zijn rol in een zedenzaak.

In de verklaring staat verder: ‘Nadat we bijna een jaar hebben geworsteld met onze gevoelens, hebben we eindelijk het gevoel klaar te zijn om deze aankondiging te doen. We zullen jullie voor altijd dankbaar zijn voor alle steun die jullie ons hebben gegeven en we hopen dat we in de volgende fase van ons leven net zulke inspirerende mensen als jullie tegen mogen komen’.

In december vorig jaar werd frontman Ian Watkins aangeklaagd voor meerdere zedendelicten. Zo zou hij onder andere samen met andere verdachten van plan zijn geweest om seksuele handelingen uit te voeren bij een 1-jarig meisje. Watkins ontkent de aanklachten en wacht nu in de gevangenis op het begin van zijn rechtszaak die 25 november moet beginnen. In augustus van dit jaar werd bekend dat Watkins tot die tijd extra bewaking krijgt omdat hij zelfmoordneigingen zou hebben. Watkins zou vijf keer per uur gecontroleerd worden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Lostprophets houdt het voor gezien (nieuws) | OOR