nieuws
Indie

Luister naar nieuw werk van Sunny Day Real Estate

Weer eentje in het rijtje ‘eerste nieuwe muziek sinds’: Sunny Day Real Estate, de originele band van Foo Fighters-bassist Nate Mendel. Afgelopen Record Store Day brachten ze hun eerste single in veertien jaar uit, Lipton Witch, en deze is nu hieronder te horen.

Het nummer werd opgenomen na een reünie in 2009, waarbij de band werkte aan een nieuw album dat nooit werd afgemaakt. Mendel vertelde al eens dat de opnamesessies daarvoor nooit van de grond kwamen en dat de huidige status van de band ‘inactief’ is. Lipton Witch was een van de weinige nieuwe liedjes die in de periode rond 2009 door de band werd geschreven. Zanger Jeremy Enigk werd overgehaald om hem toch maar eens uit te brengen omdat dit anders nooit zou gebeuren.

De Amerikaanse emo-pioniers van Sunny Day Real Estate brachten in 1994 hun debuutalbum Diary uit, waarna ze drie jaar later alweer uit elkaar gingen. Naar verluidt omdat sommige bandleden zich niet konden vinden in de religieuze opvattingen van frontman Enigk. Na een korte reünie, zonder bassist Mendel, die inmiddels naar de Foo Fighters was verkast, ging Sunny Day Real Estate in 2001 weer uit elkaar. In totaal bracht de band vier albums uit. Sinds 2009 treedt de band sporadisch op in de originele bezetting.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome
concert

Robbie Williams gaat volle kracht achteruit in Ziggo Dome

Met een uitgebreide tournee viert de grootste Europese popster van de Nineties en de vroege jaren Nul zijn 25-jarig jubileum: ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met John Cale, The Murder Capital, New Order, Prins S. En De Geit, DeWolff, Bob Dylan, Amber ...

Luister naar nieuw werk van Sunny Day Real Estate (nieuws) | OOR