nieuws
Dance

M83 brengt videogame uit als clip

Een opmerkelijke samenwerking tussen M83 en softwaregigant Microsoft. De band bracht eerder al een 8-bit remix naar buiten van het nummer Go! dat vorig jaar op het album Junk verscheen. Nu lanceren de Fransen een videoclip bij de mix in de vorm van een heuse videogame. Bekijk de clip hieronder en speel het spel hier.

De nieuwe versie van Go! is onderdeel van een remix-EP die de band op 14 april uitbrengt op gelimiteerd vinyl. De EP bevat ook een niet eerder uitgebrachte B-kant met het nummer Altered Love samen met zangeres Mai Lan.

De samenwerking tussen de band en de softwaregigant is onderdeel van het project Meet Me At Go. Artiesten kunnen zich hierbij aansluiten om te experimenteren met de techniek van Microsoft in bijvoorbeeld hun videoclips. M83 is niet de eerste band die zich aansluit bij het project, ook Childish Gambino, Grimes en Big Grams sloten zich aan.

Tijdens het spel race je op de muziek van M83 door een abstracte stad en is het de bedoeling om objecten te verzamelen. Volgens Microsoft heeft deze vorm van een videoclip de toekomst: ‘We denken er steeds vaker over na hoe videoclips veranderen en hoe we ze interactiever kunnen maken’, zegt het softwarebedrijf.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

M83 brengt videogame uit als clip (nieuws) | OOR