nieuws

Megadeal: Bob Dylan verkoopt muziekrechten

Bob Dylan heeft de rechten op zijn eigen muziek verkocht aan Universal Music. Het gaat om ruim zeshonderd liedjes en, zo schrijft The New York Times, mogelijk de grootste overname van muziekrechten ooit.

De prijs die Universal heeft betaald wordt niet bekendgemaakt, maar naar schatting is Bob Dylan – die zich actief zou hebben bemoeid met de overname – zo’n 250 miljoen euro rijker.

Lucian Grainge, algemeen directeur van Universal Music, omschrijft Dylan als een van de beste liedjesschrijvers uit de geschiedenis. De singer-songwriter wilde zelf niet reageren op de verkoop.

Bob Dylan heeft sinds 1962 in totaal 39 albums uitgebracht. Zijn recentste album Rough and Rowdy Ways verscheen eerder dit jaar. OOR’s Tom Engelshoven besprak al zijn platen en voorzag ze van sterrenbeoordeling. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Megadeal: Bob Dylan verkoopt muziekrechten (nieuws) | OOR