nieuws

Melkweg viert 50-jarig jubileum met online programma

Op 17 juli is het precies 50 jaar geleden dat de Melkweg opende in het pand aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Sindsdien groeide de zaal, gevestigd in een oude melkfabriek, uit tot een van de meest prominente concertlocaties van Nederland.

Het jubileumjaar kreeg een rare wending, waardoor er een streep ging door het oorspronkelijke programma, maar de popzaal gaat het toch vieren. Onder de naam De 50 Jaar Melkweg Marathon is er op 17 en 18 juli een online programma. 24 uur lang.

De stream is live en gratis vanuit huis te volgen en bevat onder meer concerten en clubsets van Cut_, Ooostblok, Ella John, Joost van Bellen en Dave Clarke. Er is dans (Julidans), er zijn talks (o.a. Willie Wartaal en Sticks), fotografie en film (met Ard Hesselink en Bert Hogenkamp), een quiz en een expo (met o.a. Luuk van Hezen).

Bekijk het volledige programma op melkweg.nl/marathon.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Paradiso schrapt 60 banen: 'Het hek is van de dam'
muziek in coronatijd

Paradiso schrapt 60 banen: ‘Het hek is van de dam’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Onze favoriete albums van de eerste helft 2020
special

Onze favoriete albums van de eerste helft 2020

2020 maakt er een modderboel van, maar hey, we zijn op de helft: 1 juli. Tijd voor ons traditionele ‘tussenstandje’ dus: de ...

Melkweg viert 50-jarig jubileum met online programma (nieuws) | OOR