nieuws

Metallica kondigt nieuw album en Arena-shows aan

Metallica brengt op 14 april zijn nieuwe album 72 Seasons uit, een 77 minuten durende plaat die bestaat uit 12 nummers. In dezelfde maand trapt de band ook de bijbehorende wereldtournee af in Johan Cruijff Arena.

72 Seasons, vernoemd naar de eerste achttien jaar van een mensenleven, is de eerste release sinds de dubbelaar Hardwired…To Self-Destruct (2016). De eerste single Lux Æterna is met zijn 3,5 minuut een van de kortere tracks op het lange album. Greg Fidelman produceerde de plaat samen met James Hetfield en Lars Ulrich. Bekijk de tracklist en albumcover hieronder.

Tijdens de M72 wereldtournee geeft de band in alle speelsteden twee optredens, tijdens een zogenoemd ‘no repeat weekend’, met op elke avond totaal verschillende setlists en support acts. Op 27 en 29 april begint de tournee in Amsterdam. De kaartverkoop van tweedagenkaarten start vrijdag 2 december om 9.00 uur. Dagkaarten zijn vanaf 20 januari verkrijgbaar.

Tracklist

72 SeasonsShadows FollowScreaming SuicideSleepwalk My Life AwayYou Must Burn!Lux ÆternaCrown of Barbed WireChasing LightIf Darkness Had a SonToo Far Gone?Room of MirrorsInamorata

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

Metallica kondigt nieuw album en Arena-shows aan (nieuws) | OOR