nieuws

Wel Metallica, geen Red Hot Chili Peppers op Pinkpop

Pinkpop 2022 heeft met Metallica zijn tweede headliner binnen. Eerder werd Pearl Jam al bevestigd voor het festival dat dit jaar niet doorging. Er is ook minder goed nieuws: Red Hot Chili Peppers komen niet.

Foto Daniël De Borger

De Peppers zouden zouden in 2020 al headlinen en verhuisden vervolgens mee naar 2021. Dat lukt niet nog een keer, zo blijkt. Het had de hereniging met gitarist John Frusciante moeten worden, die eind vorig jaar zijn terugkeer aankondigde.

Voor Metallica betekent de show op 17 juni een terugkeer naar Landgraaf na de memorabele show in 2014, die voorafgegaan werd door onweers- en stortbuien. Volgens de Pinkpop-organisatie kunnen we ons opmaken voor ‘een paar uur Greatest Hits meeschreeuwen’.

Metallica speelt 30 juni ook op Rock Werchter, waar Pearl Jam ook zal spelen. Voor Pinkpop werd Nothing But Thieves onlangs ook bevestigd.

Kaartjes voor de geannuleerde edities blijven geldig. De reguliere kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop wordt hervat op zaterdag 2 oktober.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers
luisteren

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers

De Foo Fighters hebben het debuut van de Dee Gees gedeeld. Op het album 'Hail Satin' spelen Dave Grohl en ...
Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie'
nieuws

Eric Clapton: ‘Vaccinatiebewijs is discriminatie’

Eric Clapton weigert optredens in zalen waar alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs binnen mogen. Hij noemt de maatregelen discriminerend ...
Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: 'Onmogelijk'
nieuws

Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: ‘Onmogelijk’

Pukkelpop 2021 gaat niet door. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren met de huidige coronaregels in ...

Wel Metallica, geen Red Hot Chili Peppers op Pinkpop (nieuws) | OOR