nieuws

Midlake kondigt eerste album in acht jaar aan

Midlake brengt op 18 maart 2022 het nieuwe, vijf studioalbum For The Sake Of Bethel Woods uit. Daarmee keert de band terug na ruim acht jaar afwezigheid. Beluister hieronder de eerste single Meanwhile….

Foto Barbara FG

Volgens Eric Pulido, sinds het vertrek van zanger Tim Smith in 2012 de voorman van de Texaanse folkband, belandde Midlake na het laatste album Antiphon (2013) in een ‘ongezonde en niet-duurzame’ situatie. Vandaar de pauze.

De aanleiding voor de comeback was een droom van bandlid Jesse Chandler, waarin zijn overleden vader hem aanmoedigde om de band weer in de studio te krijgen. Op de hoes zien we een portret van vader Chandler.

Het album werd geproduceerd door John Congleton (St. Vincent, Future Islands) en is geïnspireerd door de omgeving van Woodstock, waar Pulido opgroeide nadat zijn vader ernaartoe verhuisde na het bijwonen van het festival in 1969.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Midlake kondigt eerste album in acht jaar aan (nieuws) | OOR